annoying beep sound when I boot my PC and Laptop... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-25-2005, 03:26 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 507
Default annoying beep sound when I boot my PC and Laptop...

Hi,

My PC has always made that annoying beep sound when I boot...(a couple of seconds after turning the copmuter on)
(I dont remember it not making that sound...but if you look at my sig, youll see that my desktop is like a 100 years old!! so it might be possible that it did not make that sound before..but I dont remeber that!)

Anyway, recently, my laptop has been making that sound also...and i dont know why...someone told me that it could be somethign with the bios or so...can it be? if yes, how can I fix it??

thanx
__________________

__________________

3.4GHz i5 3570K / Asus P8Z77-V LE / 8 GB RAM / 120 GB SSD / 3 TB HD / 2 TB NAS
AMD Radeon HD 6850 1GB / Cooler Master CM 690 II Advanced / 32" Samsung LCD
-----------------------------------------------------------------------
13" MacBook Air (mid-2012) / 2.0 GHz Core i7 / 256 GB SSD / 8 GB RAM
-----------------------------------------------------------------------
Toshiba Satellite M645 / Intel Core i3 2.53GHz / 4 GB RAM / Win 7 Ultimate X64
-----------------------------------------------------------------------
Sony VAIO VGN-CS320J / Intel Core 2 Duo 2.1Ghz / 4 GB RAM / Win 7 Ultimate X64
Rawan AbuSalman is offline  
Old 01-05-2006, 12:10 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 9
Default

Try to identify how many long and short beep. Google to find error beep code from AMI Bios. It could be something minor, but it is better to make sure. Good luck.
__________________

sam007 is offline  
Old 01-05-2006, 10:49 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

If it is one beep it is a good beep......once the Power on Self Test of the bios has completed (POST) you get one beep from the internal speaker. This just tells you all your basic hardware is Aokay!!!!! Apparently, in the past, you were not paying attentin, because it should always beep if the internal speaker is funcitoning!!!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.