alright, wtf...20 fps in World of warcraft city - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2006, 03:50 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default alright, wtf...20 fps in World of warcraft city

I have a 3700+ amd athlon 64, 256 mb Nvidia 7800gt, 1 gb dual channel ram pc, and when i go into Ogrimmar, a city that at the time had about 30 people in the main meeting area, i get 20 fps when focusing on the crowd. Isn't this extremely low? I have heard of people with integrated graphics cards getting more than that. I can't believe that i cannot pinpoint the problem. This is getting so frustrating!! I updated the drivers to the current ones and everything! WTF!

PS: All of the settings are on max, but that shouldn't kill my framerate THAT much.

What can i check or troubleshoot to see what is bottlenecking my system?

I get low framerates in the thrities in cs:s as well. I just don't know what to do!
__________________

stainer711 is offline  
Old 03-02-2006, 04:11 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Did you upgrade from a different card? Do you get rid of the drivers properly?

Have you installed the chipset drivers? - even though w/o that the frame rate will be choppy.

How much ram do you have?
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 03-02-2006, 04:22 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

1mb apparently, maybe thts his problem
MrCoffee is offline  
Old 03-02-2006, 04:26 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

My bad, I can't skim read when I am tired. I do this nearly every night. It is 1gb he would have then.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 03-02-2006, 04:27 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default

Yes, i have all the correct drivers. This is a brand new build. I think that it is my graphics card. Is it possible to return it over something to do with low framerates?
stainer711 is offline  
Old 03-02-2006, 07:05 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default

bump, crackas
stainer711 is offline  
Old 03-03-2006, 09:44 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

if they like you believe it is faulty then sure.
Nitestick is offline  
Old 03-03-2006, 02:06 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

what server are you on? Low or high population?
have you made sure all of your fans are operating?
what kind of temperatures do you have inside of your case?

At first I was going to say the same thing, but I NEVER have problems in Ogrimmar.... My problems are always in Ironforge... sometimes drops down to below 5fps... but that is due to server traffic.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 03-03-2006, 05:22 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 429
Default

My server is full, and it was a friday night. My temps are fine.
__________________

stainer711 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.