Alcohol 120% demo disabled my DVD drives!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-05-2005, 01:51 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 132
Angry UPDATED: READ THIS IF YOU ARE RUNNING ALCO 120%!!!

I installed the Alcohol 120% demo a while back and everything was working fine until just the other day when the trial software period expired. Now the My Computer tray only shows 1 CD ROM drive instead of my DVD-ROM and DVD burner and when I attempt to access the only available drive, I get a hyper-link to the Alcohol 120% website. I uninstalled the software as well as all folders and ran Registry Mechanic but the same thing happens!!!! My BIOS doesn't even recognize the fact that I have 2 DVD drives!!! WTF? Btw, I have power to both drives and have checked the connections. Thanks!
__________________

__________________
Rig specs:
Aspire X-Dreamer case
Thermaltake Silent Pure-power 480W
P4 3.2Ghz (OC to 3.7Ghz)
ASUS P4P800E
1GB Crucial PC3200 DDR SDRAM
XFX 6800GT AGP (OC to 390Gpu / 1100Memory)
160GB Seagate 7200Rpm HD
Audigy 2 5.1 Sound Card
Plextor DVD Burner
56X CD/DVD-ROM drive
Igetshockedalot is offline  
Old 10-05-2005, 01:53 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

uninstall it completely including reg entries.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 10-05-2005, 02:00 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 132
Default

I did that. I used the Alcohol uninstall file and was actually pretty pleased to see that it asked me if I wanted the registry cleaned of all Alcohol files. Of course I chose yes and let the uninstall continue. When it was done it asked me to restart the computer and then I ran Registry Mechanic to clean up any loose ends.
__________________
Rig specs:
Aspire X-Dreamer case
Thermaltake Silent Pure-power 480W
P4 3.2Ghz (OC to 3.7Ghz)
ASUS P4P800E
1GB Crucial PC3200 DDR SDRAM
XFX 6800GT AGP (OC to 390Gpu / 1100Memory)
160GB Seagate 7200Rpm HD
Audigy 2 5.1 Sound Card
Plextor DVD Burner
56X CD/DVD-ROM drive
Igetshockedalot is offline  
Old 10-05-2005, 02:03 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I have seen this before with daemon tools.
Did you have anything mounted?

Have you re-installed it yet ?
If you have to pay for that app, Try daemon tools.
Mount an ISO and see what happens.
__________________
brady is offline  
Old 10-05-2005, 02:08 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 132
Default

Quote:
Originally posted by bradybnmci
I have seen this before with daemon tools.
Did you have anything mounted?

Have you re-installed it yet ?
If you have to pay for that app, Try daemon tools.
Mount an ISO and see what happens.
No I haven't re-installed it. I figured that I'm missing something that needs to be removed and if I tried to reinstall, the software would automatically recognize that there was a trial version on the comp before and I would be right back at square one.
Not sure what you mean by having anyhting mounted...
Also, what's an ISO?

Thanks a lot for the help!!!
__________________
Rig specs:
Aspire X-Dreamer case
Thermaltake Silent Pure-power 480W
P4 3.2Ghz (OC to 3.7Ghz)
ASUS P4P800E
1GB Crucial PC3200 DDR SDRAM
XFX 6800GT AGP (OC to 390Gpu / 1100Memory)
160GB Seagate 7200Rpm HD
Audigy 2 5.1 Sound Card
Plextor DVD Burner
56X CD/DVD-ROM drive
Igetshockedalot is offline  
Old 10-05-2005, 02:15 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Im confused now...

Quote:
"I figured that I'm missing something that needs to be removed and if I tried to reinstall, the software would automatically recognize that there was a trial version on the comp before and I would be right back at square one.
This entry makes me think after uninstalling it and running the reg cleaner fixed it ?
__________________
brady is offline  
Old 10-05-2005, 02:19 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

I would suggest disconnecting the dvd/cd drives starting windows, scan for hardware changes and check the device manager to be sure they aren't there... shut down and reconnect them then start it back up. scan for hw changes again to see if windows finds them...
Juice Daddy is offline  
Old 10-05-2005, 02:28 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 132
Default

Quote:
Originally posted by bradybnmci
Im confused now...This entry makes me think after uninstalling it and running the reg cleaner fixed it ?
Sorry I confused you What I was trying to say was that the fact that I got a hyperlink to the Alcohol website when I attempted to access the drive meant that between the uninstall program and Registry Mechanic, some part of the alcohol software was still somehow on the system. Why else would it give me that hpyerlink? I DID try to reinstall it though and got these errors...




And

__________________
Rig specs:
Aspire X-Dreamer case
Thermaltake Silent Pure-power 480W
P4 3.2Ghz (OC to 3.7Ghz)
ASUS P4P800E
1GB Crucial PC3200 DDR SDRAM
XFX 6800GT AGP (OC to 390Gpu / 1100Memory)
160GB Seagate 7200Rpm HD
Audigy 2 5.1 Sound Card
Plextor DVD Burner
56X CD/DVD-ROM drive
Igetshockedalot is offline  
Old 10-05-2005, 02:30 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Do you know how to clean up the registry yourself ? w/o using a 3rd party app ?
__________________
brady is offline  
Old 10-05-2005, 02:33 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 132
Default

Quote:
Originally posted by Juice Daddy
I would suggest disconnecting the dvd/cd drives starting windows, scan for hardware changes and check the device manager to be sure they aren't there... shut down and reconnect them then start it back up. scan for hw changes again to see if windows finds them...
That actually sounds like a really good idea. I'll try it. The thing I find so wierd about this is that the drives a are absent in BIOS??? When I go to the device manager all that shows up is this...



Wierd huh? But I'll try your idea of disconnecting the cables and let you know what happens.
__________________

__________________
Rig specs:
Aspire X-Dreamer case
Thermaltake Silent Pure-power 480W
P4 3.2Ghz (OC to 3.7Ghz)
ASUS P4P800E
1GB Crucial PC3200 DDR SDRAM
XFX 6800GT AGP (OC to 390Gpu / 1100Memory)
160GB Seagate 7200Rpm HD
Audigy 2 5.1 Sound Card
Plextor DVD Burner
56X CD/DVD-ROM drive
Igetshockedalot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.