After 200$ still problems! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-11-2005, 09:37 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Angry After 200$ still problems!

Wow i just blew 200$ on a bunch of bull****. Yea my computer now works but its slower than hell. The blue bar went throught 20 times in the start up screen befor it went. It took forever to reformat and install windows 2X. i mean it took forever. Now everything is very very very slow. brand new hard drive. brand new mobo. brand new psu. i mean come on. yea i installed all the drivers and all that prelim stuff now i wanna know why this thin is sooo slow! i mean slow! i mean come on the blue bar when throught 20X what more do i need to say.
What couild possibly be the problem. i have no background apps running or anything like that.idle at about 2% CPU usage. i gotta update my sig.
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-11-2005, 09:57 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

FIXED!!!!!!!
had to plug it into the ata 133 red slots that i instralled drivers for i dont know why it was soo slow in the blue one thought thats odd
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-12-2005, 02:37 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 474
Default

nice lol.
nuke is offline  
Old 10-12-2005, 06:00 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

but why the hell does it go soo slow when its plugged into the blue slot? ive got 2 red slots and one blue and u have to install drivers for red and befor i plugged everything into the red it was sooo slow. why is that?
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-12-2005, 06:04 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 21
Default

the protocols for the slots are different. the blue one probably doesn't support your hard drive type.
da_foosh_masta is offline  
Old 10-12-2005, 06:26 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

ugggghhhhh thats not good so everytime i revamp my pc its gonna go really slow?
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-12-2005, 07:45 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by da_foosh_masta
the protocols for the slots are different. the blue one probably doesn't support your hard drive type.
Blue is probolly a third IDE controller with improper drivers installed for it.

EDIT: It's really called an IDE host, but everyone calls it a controller
DJ-CHRIS is offline  
Old 10-13-2005, 07:45 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

yea its the third something cause in the bios when i have stuff hooked to it it says 3rd ide or something like that but im loving he new mobo. just one question. what should i put the vcore up to when im overclockling and my games start to crash. right now im at 3.60 and running good but anything past that i get da blue screen. whats stock vcore so i dont burn my chip up?
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-15-2005, 02:22 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 111
Default

Red is always faster than blue. Read the manual.
__________________
The box said \"Requires Windows 98 or better\"....so I installed Linux. There\'s no going back.
GX1_Man is offline  
Old 10-15-2005, 07:57 AM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

yeah.

I have a p3 mobo and it has 2x Black slots @ ATA 33 and 2x Red slots @ ATA 100 (RAID)
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.