Acer Aspire 5100 Laptop Loses Wireless Connection - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-27-2007, 11:25 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 3
Default Acer Aspire 5100 Laptop Loses Wireless Connection

I have an Acer Aspire 5100 laptop with an AMD Turion 64 x 2 mobile processor, 1 gig ram, with an Atheros AR5005G wireless network adapter. This system is running Windows XP Media Center and has been working flawlessly on our wireless network for over a month until yesterday.
Suddenly it does not see, and will not connect to our wireless network unless you unplug the A/C power cord. If you let it run on the battery only, it immediately detects and connects to the wireless network. As soon as you plug in the A/C power cord, it disconnects and not longer can detect the network.
Any ideas?
__________________

justbill70130 is offline  
Old 04-27-2007, 01:40 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default Re: Acer Aspire 5100 Laptop Loses Wireless Connection

Some how under the power saving mode it turns off the wifi adapter. In the control panel there is a power icon, open that and you should see the option of what turns off on battery mode on one of the tabs. I cant tell you exactly, because I am at a desktop right now and don't have all the options you do. Just look around, and you should see something there.
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 04-27-2007, 02:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 3
Smile Re: Acer Aspire 5100 Laptop Loses Wireless Connection

YES!!!
I just reset the factory default power settings, and it's working fine now.
THANK YOU for your help!!!
justbill70130 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xp and acer laptop mayaseattle Microsoft Windows and Software 1 04-21-2007 07:32 PM
xp and acer laptop mayaseattle Microsoft Windows and Software 0 04-21-2007 01:54 PM
Setting Up A Wireless Connection Jasper44 Computer Networking and Internet Hardware 4 04-18-2007 08:24 PM
Laptop Wireless Connection waytoosmall Computer Networking and Internet Hardware 9 04-02-2007 03:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.