A8N-SLI Premium - Still Won't Post - What Next? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2005, 10:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 14
Default A8N-SLI Premium - Still Won't Post - What Next?

Here's my stuff:
ASUS A8N SLI Premium / Qty 1 ASUS 7800GTX TOP / AMD x2 4800+ / Cucial Ballistic 2 gig kit / Antec Truepower 2 550W / Antec P180 case / Dual Samsung 940b 19" LCDs

The system will only post 1 of 3 times requiring multiple resets to finally get the one beep and boot. When it does boot in often freezes up at the windows log on, or after log on. When it does run it runs good until I try a game - then it freezes as soon as the 3D action starts and must be reset.

When the system is running temps never reach 40C and voltages are all withing range of norm. I've performed every conceivable combination of hardware trouble shooting including disconnecting all components one by one, removing and swapping single ram modules, RMA'd video card with new on, and RMA'd power supply with new one. The only thing that seemed to make a difference is the second PSU allowed 3dMark to run a while before it froze. So I'm just guessing that a different, slightly larger (more stable) supply might help. There's a few guys on the Asus forum that had similar posting problems and claim that a move from the Anten PSU to the Seasonic did the trick for them.

I'm out of ideas and my only remaining options are to upgrade the PSU, then RMA the mobo for same, then RMA mobo for different one (not sure which).

Any tips of suggestions on my next move would be appreciated.
Thank you,

BarbOrdell is offline  
Old 12-11-2005, 12:06 AM   #2 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste

Has this always happened?

If not: when did it start happening?

Ste is offline  
Old 12-11-2005, 12:56 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 14

This is a new build so yes, this has always happened.
BarbOrdell is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.