780i mobo, does it support sata2? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-15-2008, 11:44 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default 780i mobo, does it support sata2?

well i have only ever used IDE and sata, but I'm prob gonna pick up a sata2 hdd but ti doesn't say if the mobo supports it. I will be getting this mobo in a few days.

NCIX.com - Buy EVGA Nforce 780I SLI LGA775 ATX 3PCI-E16 1PCI-E1 2PCI SATA2 RAID Sound GBLAN 1394 Motherboard - 132-CK-NF78-A1 In Canada.

Does it support Sata2?
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-15-2008, 11:45 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

It should. It only says it in the title of the link.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-15-2008, 11:56 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

i know but i heard somewhere that sata needed 3gb/s this mobo is only 300mb/s, by what i have seen. I'll just hope the link is right then.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-15-2008, 11:58 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

Cmon luke not you? Bits and byte, go figure
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-16-2008, 12:32 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

what? i know what bits and bytes are, if u want me to write it out it would have been 3gbits and 300mbits.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-16-2008, 12:36 AM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

Wrong. The site specifically wrote it as 300MB. Megabyte. SATA2 has a transfer rate of 3 gigabits/s, thus a throughput of 300MB/s.

Serial ATA - Wikipedia, the free encyclopedia
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-16-2008, 12:38 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

ah, i didn't know the 300mb/s part. i thought it was bits.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-16-2008, 12:39 AM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: 780i mobo, does it support sata2?

Yea, bits and bytes are confusing.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need a new 939 socket mobo ASAP Denise_M System Upgrades 9 03-13-2008 09:37 PM
nForce 780i SLI to be released on November 12 maroon1 New Systems | Building and Buying 12 10-10-2007 11:06 PM
Does my Mobo support Quad? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 4 08-22-2007 05:19 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.