750gig hdd problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-22-2008, 12:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Default 750gig hdd problem

ok i got a Seagate 750gig hdd from a old computer of a friends, and im trying to use it in my computer just for the extra space... but it wont show up in the bios or windows, and when its pluged up it cos my computer to boot three times as slow, it will stick at the post screen but will go by it a couple of mins later. its sata... ive allready using another sata 750 hdd and a sata dvd burner... its no big deal if its dead or not, i would just like to use it... and its sata2. i thought about maybe capping it at 150mb but will that change anything? my mobo is sata 2 so i know thats not the problem. i just cant think of anything else to try so i anyone has any ideas that would be awesome.
__________________

epcon is offline  
Old 07-22-2008, 01:54 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: 750gig hdd problem

Hello,

Have you checked your BIOS to see if you have to turn the SATA Drive On? My BIOS operates this way. I have 4 SATA Ports. I have to manually turn them on with a drive connected for them to be recognized.

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-23-2008, 04:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Default Re: 750gig hdd problem

well i put the jumper on it to limit it down to sata1 speed and still nothing... im pretty sure that my bios is set to auto but ill check it to be sure. thx


im pretty sure the drive is just bad... oh well if it is...no biggy
epcon is offline  
Old 07-23-2008, 09:35 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: 750gig hdd problem

Hello,

SATA Drives do not use Jumpers. So if you had to set a jumper then i would say that it isnta SATA Drive.

Cheers,
Mak
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVD/CDRom IDE problem kazan Hardware Repairs and Troubleshooting 5 08-02-2008 07:33 PM
Installation of Win. XP Problem DeXx15 Hardware Repairs and Troubleshooting 62 12-09-2007 04:48 PM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 07:13 PM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 04:51 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.