640 Gig HD not showing up/disapearing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2010, 11:08 AM   #1 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default 640 Gig HD not showing up/disapearing

When I boot up, all my harddrives show up, my 160 gig that my OS is on, my 320 for music and data files and my fairly new 640 gig for larger video files. The issue is with my 640 gig Western Digital drive, I can browse it, stream from it, move files around within it, but when I try to move files that are on another drive to the 640 for storage I get an error, the main portion of the error is "problem copying check location and try again" and the error also states that there may not be a disk present in that drive or that it may be an offline location and that the destination does not exist.

Most times upon reboot, the 640 shows up again (sometimes it doesn't show up at all), but alas, I still cannot move files to it. I ran Western Digital's harddrive diagnostic tools and it came up perfect, passing all tests. I unplugged the sata cable and moved it to another sata port on the motherboard, that didn't work either. I have windows 7, so there shouldn't be a size restriction within the OS. I can't hear any of the dreaded clicking sounds normally associated with a failing harddrive.

Any ideas or suggestions as to what the problem may be?
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 03-23-2010, 01:02 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: 640 Gig HD not showing up/disapearing

What type of connection is the HDD?
What format are you running it in?
__________________

__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 03-23-2010, 01:14 PM   #3 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default Re: 640 Gig HD not showing up/disapearing

Sata as stated in my original post, and it's using windows favorite file system NTFS. Also this drive is roughly a year old, never had a problem formatting it, and it's ran great up until now.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 03-23-2010, 02:05 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: 640 Gig HD not showing up/disapearing

Other than running a different HDD program the only suggestion i would have is try a different SATA cable.
__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 03-23-2010, 06:45 PM   #5 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default Re: 640 Gig HD not showing up/disapearing

Never had a failed cable until today, I used my DVD burner's sata cable since I couldn't find a spare in my parts box and it transfers between drives again and it's harddrive icon does not dissapear. Funny how we overlook the most tiny things.

Thank you
__________________
ohGrFreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New SATA HD not showing up in computer; showing up in BIOS Total Immortal Hardware Repairs and Troubleshooting 2 10-30-2009 11:23 PM
hard drive and ram not showing... demonmaestro Microsoft Windows and Software 8 07-28-2009 11:31 PM
Disk Management Not Seeing My 500 gig HDD CSmith Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-26-2009 11:42 PM
GTX 285 2 gig VS 1 gig? Guttzu New Systems | Building and Buying 24 05-27-2009 04:15 AM
640 GB Drive showing as 127 GB? commandercup Hardware Repairs and Troubleshooting 4 05-28-2008 06:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.