3dmark06 score... WHAT IS WRONG?! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2009, 09:57 PM   #11 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

53 isn't hot at all. My cards are at 60-70C folding.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 08-17-2009, 10:05 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

With a stock cooler he should be idleing in the low to mid 40's and his board temps should be alot lower also. Let's see what his load temps are.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-17-2009, 10:26 PM   #13 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

ORB - World of Performance

The gpu got up and over 60 without the fan moving up 1%
overlord20 is offline  
Old 08-18-2009, 03:46 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Nubbleet's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston/San Antonio, Texas
Posts: 837
Send a message via AIM to Nubbleet Send a message via MSN to Nubbleet
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

Did you crank the fan to 70% like I said?
__________________
4670K @ 4.4GHz 1.18v | GA-Z87X-UD4H | 8GB G. Skill 1866 | 128GB Crucial M4 | 750GB WD Caviar Black | MSI 7850 Twin Frozr | Megahalems | 650TX | CM690
Nubbleet is offline  
Old 08-18-2009, 10:36 AM   #15 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

I think you have a bunk card. It sucks to be without a PC, but you're much better off RMA'ing it then waiting for the card to completely die.

The only other thing it might be is your ORB says "missing CPU". Try updating your BIOS.

There's no way you should be scoring that low with that system.
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 08-18-2009, 10:44 AM   #16 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

Okay... check to ensure your cards clocking up right... As you see its down at 300 100. Do a run of like ati tools artifact, or something that'll run and you can watch the clocks via gpu-z.

Make ssure its upclocking to your settings.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 08-18-2009, 02:43 PM   #17 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

God... I will have to RMA through EVGA. This is bunk. JEEZE! IDK what I am supposed to do while its gone?
overlord20 is offline  
Old 08-18-2009, 04:11 PM   #18 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

Get a cheap gpu.. 39.99 wih free shipping.

Newegg.com - SPARKLE SX94GT512D2L-NM GeForce 9400 GT 512MB 128-bit DDR2 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready Low Profile Video Card - Desktop Graphics / Video Cards

It'll also double as physix card, and with an hdmi port, can be used as a media box later
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 08-18-2009, 04:56 PM   #19 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

EVGA is pretty quick with their RMA's. Depending on how you ship to them you could only be out a week or so.
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 08-18-2009, 06:49 PM   #20 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: 3dmark06 score... WHAT IS WRONG?!

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
As you see its down at 300 100.
That's the 2D speeds, not the performance speeds. If you'll look back at the gpu-z screen I posted as a reference you'll see that my GTX 280 is showing 400/300 instead of 621/1134. That's normal, what I want him to do is watch his temps and fps in Vantage and see what his temps are like and if they cause a sudden drop in framerate, which may happen almost immediately. And do this with the fan set at 100%. We don't care about the noise right now, we'll care about it later
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lower 3DMark06 score with GTX260 vs. 8800GTS Iron Feet New Systems | Building and Buying 10 08-01-2009 06:18 PM
Something wrong - VERY VERY low 3dmark06 score. dartgande New Systems | Building and Buying 37 03-22-2009 06:09 PM
4870 3dmark06 score??? dario03 New Systems | Building and Buying 12 12-27-2008 01:03 PM
concerned over gtx 260 3dmark06 score stainer711 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 12-20-2008 09:12 AM
3dmark06 score too low? mattchew13 Overclocking and Modding 5 12-30-2007 08:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.