3dmark03 scores down by 6000??!! whats going on??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-25-2006, 11:56 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 367
Default 3dmark03 scores down by 6000??!! whats going on???

Ok, so today I saw the "post your scores of your 6600gt in 3dmark". Anyways, I havent run 3dmark03 in a while so I figured id run it really quick and see whats up. First thing I notice is lagggggggg. The FPS were down at least 50-100 frames from what I remember. So, I just tell myself that its not big deal and let it do its thing. Finally, my scores come out. 2366???!!! My moms dell dimension w/ stock video card gets better scores than that!! so now that ive told you exactly why Im ****ed, Ill explain some more so mayeb someone can help. I ran 3dmark03 about 3/4 weeks ago. Since then not much has changes except that ive added 512mb ram (2x512mb running in dual channel currently). And Ive upgraded the driver on my 6600gt to 8.4.2.5. Other than that NOTHING has changed. Now some system specs might help. Heres my current setup:

AMD 3200+ (OCed from 2.0ghz to 2.6ghz)
jetway 939agp-p mobo
2x512 gigaram ram
160gb wd hdd
dvd burner
aopen 6600gt video card (4x/8x agp)

Now, Ive been playing a few games (like elder scrolls oblivion and need for speed most wanted), and they seem to run kinda iffy graphics-wise (I have to keep the settings very low to run lag-free and even a little lag on either). To get a few things out of the way, the video card IS NOT overclocked. It was not either when I ran the benchmark a few weeks ago either. The peak load temps Ive recorded are in the high 60's C. idle is usually right around 40C. I know its not a heat issue, so Im guessing the driver update messed with my video cards settings somehow?

A few more things are that I havent messed with the 3dmark settings, nor am I running the test in a high resolution (ran benchmark in 1024x768). The settings in 3dmark are set to default. If anyone needs more info on anything, please let me know! I just want to get my card back to normal

Also, Ive done one other thing. Ive partiotion the other ~20gb that windows didn't partion when I installed xp onto my 160gb hdd
__________________

xenium is offline  
Old 03-26-2006, 12:24 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

use everest o benchmark your ram make sure its a reasonable score for your setup.
Also uninstall and reinstall your graphics drivers.
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 03-26-2006, 12:32 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i would blame the drivers as well. try an older version like 81.98
Nitestick is offline  
Old 03-26-2006, 12:52 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 367
Default

i love you guys (not literally:laughing: ), it was the driver. rolled it back to 81.98 and now works like a charm thanx again!
xenium is offline  
Old 03-26-2006, 08:42 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

I had a very similar problem with one of my graphics cards, think it was a GF4 but then it was fine again with the next patch release so dont think you have to be stuck with 81.98 for ever
__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.