2883 on 3dmark05 w/6600GT HELP!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2005, 04:46 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

6200 3D marks (05) with the stuff in my sig!

Any how, If i had to guess, i would say it's your RAM. Its kind of hard to make an accurate call without full system specs....Is this a custom job or a store-bought brand computer?

What is the speed of the RAM? PC 3200? PC 2100?

If you're running two different speeds of RAM, both RAM modules will run at the LOWEST RAM speed.

Finally i would like to point out that 2883 score is not bad. It's just a tiny bit low in my opinion.
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 08-14-2005, 06:04 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 8
Default

this is a custom job computer. the ram is kingston valuram at pc 3200 but the micron is 2100. im going to get a gig of dual channel corsair ram. the 400 pc 3200. hopefully that will help
__________________

magicalfruit187 is offline  
Old 08-14-2005, 07:26 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
Originally posted by magicalfruit187
this is a custom job computer. the ram is kingston valuram at pc 3200 but the micron is 2100. im going to get a gig of dual channel corsair ram. the 400 pc 3200. hopefully that will help
Get that freaking Micron out of there, that is killing your performance. All the RAM must run at the same speed so your 3200 is getting severely underclocked. Trust me, even without the extra 256mbs, your performance will INCREASE by getting it out of there.
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 08-14-2005, 08:05 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Yeah rip that Micron stick out, and retest. Your score should be higher.
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-14-2005, 08:16 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 8
Default

yep that did it. i hit 3182. im thinking about moving up to a gig. how do i kno what ram wont do the same as the micron stick did?
magicalfruit187 is offline  
Old 08-14-2005, 11:11 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
Originally posted by magicalfruit187
yep that did it. i hit 3182.
That score is right on....
Quote:
Originally posted by magicalfruit187
im thinking about moving up to a gig. how do i kno what ram wont do the same as the micron stick did?
Make sure the second stick is PC3200...
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.