2 Harddrive Error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-08-2006, 08:17 PM   #1 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default 2 Harddrive Error

Hello, looking for some help about this problem i'm having i just recently build this pc and everything is installed fine but the 2x Hardrive it shows that i have 2 Hardrive installed in my BIOS but when I check My Computer I only see 1 C drive ; / and my D drive is a DVD - Ram drive and E drive is regular DVD Drive im not sure if i plugged in the SATA the wrong way but from what BIOS is saying it shows 2 HD Installed correctly but it wont show in My Computer and another thing is it normal to see both of your harddrives listed in the add/remove list located on your right corner taskbar???

Any help or advice would be appreciated - thx
__________________

AzN is offline  
Old 09-08-2006, 09:17 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Go to the Device Manager and see whether you need to install drivers for it or not.
__________________

talldude123 is offline  
Old 09-09-2006, 01:13 AM   #3 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default

it doesnt say anything and my friends was telling me its on a raid which i have no clue what that is ;/ and he said something about both drive is being used as 1 but when i check the C drive its only 250gb if it was being used as 1 it would be listed as 500gb ?
__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 09-09-2006, 01:22 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

It won't be in RAID if you didn't set it up that way.

Are both SATA drives? Try putting the drive that doesn't work on another channel. Also look in the BIOS to make sure that it isn't disabled or something for any reason (don't know why it would be, but can't hurt to check).

As far as I know, SATA drives show up in the add/remove hardware in the corner, its annoying, but I just learned to deal with it.
Vybuni is offline  
Old 09-09-2006, 01:43 AM   #5 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default

Yes both drives are SATA and i check them 1by1 and it still shows up both in BIO and enabled but wont show my 2nd drive in My Computer for some reason; / any other advice?
__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 09-09-2006, 02:13 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm going to guess the second drive hasn't been formatted. go to control panel>administrative tools>computer management>disk management. then you should see your drives listed on the right. right click on the one that isn't showing up and click partition. you should be able to figure it out from there.
Nitestick is offline  
Old 09-09-2006, 03:18 AM   #7 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default

yeap thats what i did and that solved the problem thx alot for the help btw is it normal for 2x vid card and 2x HD to be real real hot??
__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 09-09-2006, 11:10 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

HDD's can run pretty darn hot. My HDD is like 50*C lol. I really need a cooler.

Dual video cards will run hot aswell. See if you can squeeze a Zalman VF700 in between.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-10-2006, 12:29 PM   #9 (permalink)
AzN
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 97
Default

My Computer seems to run at pretty high heat like around 60-75C ;/ and it was just built on thursday, what is causing soo much heat? i cant even touch the mobo,harddrive, and vid card cause its too hot and is there a way to cool it down without being real ghetto and putting an Air Conditioner beside it ahaha.
__________________
  • Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz
  • EVGA E758-A1 3-Way SLI (x16/x16/x8) LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard
  • EVGA 01G-P3-1281-AR GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
  • OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
  • CORSAIR CMPSU-1000HX 1000W ATX12V 2.2 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified
  • Noctua NH-U12P SE2 120mm SSO CPU Cooler
AzN is offline  
Old 09-11-2006, 05:33 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

as always the specifications of your pc would help

you really shouldn't be trying to touch those things anyway. where is that temperature reading from?
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.