1st Build, Need Help - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-14-2012, 02:43 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: 1st Build, Need Help

Try taking it out of the case, put it on a piece of cardboard or wood. Try hooking it up again. Any changes?

Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-14-2012, 06:06 PM   #12 (permalink)
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: 1st Build, Need Help

Originally Posted by glucky View Post
I am assisting GrantL (my son) in this build, but unfortunately I too am new to the build process...so we've installed the CORSAIR PSU recommended here...and have only one stick of RAM in...everything else is carefully in sung and tight...STILL NO MOBO POST?

Here's what happens upon power on: mostly a whole lot of nothing...all fans run, one red LED light on Mobo, no Mobo LED number indicator.

What should we be looking for? Do you think the MOBO could be DOA?

Again, noooobs here, please help, thx!
Please have a look at this link here and check out some stuff on your motherboard ?

PERFORM THESE STEPS before posting about POST/boot/no video problems! - New-System-Build - Homebuilt-Systems
Is your cpu fan hooked up, check to make sure if your onboard is only default for now.
Next likemind said, most mistakes can begin with mixing up the 8 pin pci-x connector for the atx 4 pin connector.
Check it and make sure its hooked up fine, since you say there is red light, make sure your pc is not "screwed in to the case itself...
If so put it back on the mounts and line it up and screw in properly.

If all the above I mention does not work even with memory modules loaded in correctly, please contact the motherboard company and begin the rma process with them.

-RockMan- is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help with 1ST build nitro1 System Upgrades 23 02-22-2010 03:29 PM
1st build jcole023 New Systems | Building and Buying 8 03-05-2007 04:57 PM
1st build leje0306 New Systems | Building and Buying 6 02-22-2007 12:15 PM
1st build ITZBVAN005 System Upgrades 4 01-13-2006 08:38 PM
1st self build The Insomniac Overclocking and Modding 12 01-02-2005 09:22 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.