your help please - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-15-2006, 09:04 PM   #1 (permalink)
0tz
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 196
Default your help please

Im thinking of getting myself an AM2 mobo and cpu for waiting the release of amd's bet to conroes. heres my question

im getting a MSI K9N Neo-F mobo and AMD Athlon 64 3200+ AM2 cpu. The mobo supports ram frequencies of 800 - 667 - 533 - 400 Mhz. Ive heard issues of memory problems here but are solved according to them by updating their BIOS. My question is, will it run fine on a 533mhz ram coz i cant find here who sells 667 or 800 here.

If i use 533mhz of ram, am i required to update my BIOS? honestly I dont know how to update my bios and scared that i may erase a valuable data so as much as no bios update required, that would be easy.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3800+ Venice
MSI K8N Neo4-F
Palit Geforce 6200TC 256Mb
2x512Mb SS Corsair Value Select
160Gb Seagate SATA

http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/t...alamandoti.png
0tz is offline  
Old 07-15-2006, 09:17 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

This might help http://en.wikipedia.org/wiki/SATA_2.
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-16-2006, 05:47 AM   #3 (permalink)
0tz
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 196
Default

can any1 answer me please.......thanks
__________________
AMD Athlon 64 3800+ Venice
MSI K8N Neo4-F
Palit Geforce 6200TC 256Mb
2x512Mb SS Corsair Value Select
160Gb Seagate SATA

http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/t...alamandoti.png
0tz is offline  
Old 07-16-2006, 12:10 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Quote:
Originally posted by Pepsiboy700
This might help http://en.wikipedia.org/wiki/SATA_2.
Dude, it tells you. Just read.....
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-16-2006, 01:17 PM   #5 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

Dude... the page doesnt even exist, and besides, what the **** does sata 2 have to do with ram speeds for socket am2

O_o...
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 07-16-2006, 01:58 PM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

The 533 will work just fine.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-16-2006, 02:20 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Wow my bad, wtf was I on last night?

Oh wait maybe not its does say he edited it. Idk
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-17-2006, 05:24 AM   #8 (permalink)
0tz
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 196
Default

Quote:
Originally posted by Trotter
The 533 will work just fine.
Oh so I will be having no problems with 533 and no need to update my bios? Thank you very much

Sori bout that pepsiboy I edited it without notice. But anyway thanks for the link you gave me. I wonder why I asked about SATA II

Going to Socket AM2:

AMD Athlon 64 3200+ 2.0Ghz AM2
MSI K9N Neo-F nForce 550
PQI DDR2 533mhz

Thank you very much for the effort in replying in this thread. ^_^
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3800+ Venice
MSI K8N Neo4-F
Palit Geforce 6200TC 256Mb
2x512Mb SS Corsair Value Select
160Gb Seagate SATA

http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/t...alamandoti.png
0tz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.