Xfi Problem Resolved - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2006, 10:43 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
alexsabree's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: United States, Arkansas
Posts: 1,845
Lightbulb Xfi Problem Resolved

Ok i have had a big problem with my Xfi Xtreme Music Sound Card

Basically when i put it in my computer, it worked, but caused problems that conflicted with my graphics card. Causing the computer to be in 4 colors and 800x600

In the device manager it says that their is not enough free resources (code 12)

I did a bit of google searching and found out that it COULD have something to do with the "IRQ"... well it isn't in most cases

Well seems to be that the xfi doesnt like AGP graphics cards

The way you can fix this problem is by increasing the AGP apeture size, i have no idea why.

It worked for me, and many others

I have:
6800gs (agp)

alexsabree is offline  
Old 08-08-2006, 12:45 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx

haha congrats on fixing that, i would have been pretty ****ed off if that hapend to me..

massacreinfallx is offline  
Old 08-09-2006, 03:42 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
alexsabree's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: United States, Arkansas
Posts: 1,845

whats funny is that i was messing with my computer trying to fix it, then i finally did..... then i searched it on google and found that there was already a thread on creatives forum that had someone to find this out first

Im just spreading the word

PS: Wish i was the first to fix it
alexsabree is offline  
Old 08-09-2006, 03:49 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
GuitarFreak1857's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847

what kind of chipset do you have? nf4? (just curious)
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 08-09-2006, 03:53 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
alexsabree's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: United States, Arkansas
Posts: 1,845

no.. lga 775

Not only is the xfi not stable with nf4 motherboards....

its even worse with AGP Gfx Cards

All of the people who had the problem i had, had AGP graphics cards
alexsabree is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.