x1950xt vs ps3/xbox360 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-23-2007, 12:00 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 616
Send a message via AIM to OnlyCurious Send a message via Yahoo to OnlyCurious
Question x1950xt vs ps3/xbox360

I was just wondering how x1950xt compares to ps3 and xbox360. I know you can't just compare a graphics card to a gaming console... so my real question is: how would my system (down below in green) compare to a ps3 and xbox360?


I hope they're all similar... if my system is below on performance of these two consoles... that's a big bummer
__________________

__________________
Use my advice at your own risk.

My rig:
CoolerMaster Centurion 5
SamSung 20" LCD
Intel E6750 @ 2.66Ghz
Gigabyte p35-ds3r
Patriot Extreme 2gb 4-4-4-12
Sapphire X1950XT 256mb
Samsung 500gb @ 7200
PSU Xclio GreatPower 550W
Samsung DVD Burner
Logitec X-230 2.1
OnlyCurious is offline  
Old 07-23-2007, 12:06 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

that pc is great but the Cell Still pwns the E6750 in floating point calculations.

PS3>HIGH END PC>Xb\/\/aKs
__________________

TheEnd187 is offline  
Old 07-23-2007, 12:08 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

Well if you took say oblivion, then you would get the same quality as a 360, but at higher resolutions.

One of the best thing with PCs is the can display higher res than consoles. But anyway yeh it you could probably get higher frames than a 360 at the same res i would think.
__________________
meat_helmet is offline  
Old 07-23-2007, 12:09 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

Oblivion for ps3 has better draw distance and slghtly improved framerate
TheEnd187 is offline  
Old 07-23-2007, 12:10 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 616
Send a message via AIM to OnlyCurious Send a message via Yahoo to OnlyCurious
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

Quote:
Originally Posted by TheEnd187 View Post
that pc is great but the Cell Still pwns the E6750 in floating point calculations.

PS3>HIGH END PC>Xb\/\/aKs
Cell is ps3 processor, right? Isn't that a 3core processor? Did Sony make that processor?
__________________
Use my advice at your own risk.

My rig:
CoolerMaster Centurion 5
SamSung 20" LCD
Intel E6750 @ 2.66Ghz
Gigabyte p35-ds3r
Patriot Extreme 2gb 4-4-4-12
Sapphire X1950XT 256mb
Samsung 500gb @ 7200
PSU Xclio GreatPower 550W
Samsung DVD Burner
Logitec X-230 2.1
OnlyCurious is offline  
Old 07-23-2007, 12:11 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 616
Send a message via AIM to OnlyCurious Send a message via Yahoo to OnlyCurious
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

Quote:
Originally Posted by meat_helmet View Post
Well if you took say oblivion, then you would get the same quality as a 360, but at higher resolutions.

One of the best thing with PCs is the can display higher res than consoles. But anyway yeh it you could probably get higher frames than a 360 at the same res i would think.
well, if it's better than the xbox360, I'm definitely satisfied...
__________________
Use my advice at your own risk.

My rig:
CoolerMaster Centurion 5
SamSung 20" LCD
Intel E6750 @ 2.66Ghz
Gigabyte p35-ds3r
Patriot Extreme 2gb 4-4-4-12
Sapphire X1950XT 256mb
Samsung 500gb @ 7200
PSU Xclio GreatPower 550W
Samsung DVD Burner
Logitec X-230 2.1
OnlyCurious is offline  
Old 07-23-2007, 12:14 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

CBE(Cell Broadband Engine) is the processor in the PS3 it was not made by sony but developed by Sony,IBM, Toshiba and some others, it has 8 SPU's(synergestic Processing Units) capable of 2 teraflops of floating point calculations, compared to 360's measly ~1.4 teraflops, PS3 cell is single core with 8 spu's.while the 360 cpu is actually 3 cpus, and ur 6750 is 1 cpu with 2 cores
TheEnd187 is offline  
Old 07-23-2007, 12:16 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

Quote:
Originally Posted by OnlyCurious View Post
Cell is ps3 processor, right? Isn't that a 3core processor? Did Sony make that processor?
The cell isnt the same as normal cpus i dont think. It has 7 cores/cells i think, while the 360 has a 3 core 3.2ghz cpu.

Now yes the cell is an amazing chip, however, i dont think it will be put to ful use for a long time, apparently its very hard to code for as it is a very different architecture.

Also floating point processesing is not everything... a 8800GTX has more floating point processing than a quad core...im pretty sure anyway.
__________________
meat_helmet is offline  
Old 07-23-2007, 12:17 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

not all cpu's are the same

Cell>360>conroe for floating point

general use conroe>cell>360

did i mention you can also use ps3 as a bluray plaeyr media server/linux server, or a linux computer
TheEnd187 is offline  
Old 07-23-2007, 12:18 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 616
Send a message via AIM to OnlyCurious Send a message via Yahoo to OnlyCurious
Default Re: x1950xt vs ps3/xbox360

Quote:
Originally Posted by TheEnd187 View Post
CBE(Cell Broadband Engine) is the processor in the PS3 it was not made by sony but developed by Sony,IBM, Toshiba and some others, it has 8 SPU's(synergestic Processing Units) capable of 2 teraflops of floating point calculations, compared to 360's measly ~1.4 teraflops, PS3 cell is single core with 8 spu's.while the 360 cpu is actually 3 cpus, and ur 6750 is 1 cpu with 2 cores
So the e6750's fpc is less than 2tf?? I think the last time I checked the q6600's fpc is around 4tf's (but that is 4 cores).... I would think the e6750 would atleast be 2.2tf's...
__________________

__________________
Use my advice at your own risk.

My rig:
CoolerMaster Centurion 5
SamSung 20" LCD
Intel E6750 @ 2.66Ghz
Gigabyte p35-ds3r
Patriot Extreme 2gb 4-4-4-12
Sapphire X1950XT 256mb
Samsung 500gb @ 7200
PSU Xclio GreatPower 550W
Samsung DVD Burner
Logitec X-230 2.1
OnlyCurious is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Overclock x1950xt Invisible Overclocking and Modding 11 08-03-2007 06:37 PM
Hrrm I wonder...if an X1950XT will have enough power Sora New Systems | Building and Buying 9 07-17-2007 10:05 PM
ATi x1950xt overclock....? OnlyCurious New Systems | Building and Buying 11 07-14-2007 03:13 PM
x1950xt vs 8800gt OnlyCurious New Systems | Building and Buying 50 07-04-2007 10:01 PM
x1950XT vs 8800 gts 320 veg1992 New Systems | Building and Buying 49 06-09-2007 02:11 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.