Would I need Vista 4 DX10 Games? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2006, 08:42 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

Quote:
Originally posted by gmanych
Will there be a XP to Vista upgrade?
Yes.

Look at the chart on this page to see what you can upgrade to from your current version of Windows.
__________________

Vybuni is offline  
Old 11-29-2006, 08:50 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

Quote:
Originally posted by RicoDirenzo
That would be a very stupid business decision!!! Vista is their latest and greatest. They are not gong to undercut Vista sales doing a retructure of the Hive in XP!!!!!
They are going to release a DX9L for XP which will basically be DX10 but slightly downgraded. Vista will be expensive and DX10 cards are still astronomically expensive. MS is not banking on DX10 to sell vista. Games like Crysis will run impressively on DX9 cards because Crysis will have to make compatablity in order to sell any games at all.
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 11-29-2006, 08:58 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 869
Default

Quote:
Originally posted by BennyV04988
They are going to release a DX9L for XP which will basically be DX10 but slightly downgraded. Vista will be expensive and DX10 cards are still astronomically expensive. MS is not banking on DX10 to sell vista. Games like Crysis will run impressively on DX9 cards because Crysis will have to make compatablity in order to sell any games at all.
"L" stands for Longhorn.
__________________
TriEclipse is offline  
Old 11-29-2006, 09:38 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

DX9L is for backwards compatability within Vista so you can play DX9 games flawlessly. Originally it was thought that DX9 games would not be supported, but DX9L makes them so.
beedubaya is offline  
Old 11-30-2006, 09:04 AM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

How much will the Vista Basic upgrade from Xp Home in Australia?
__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 11-30-2006, 05:31 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 869
Default

Don't get Home Basic, its a crippled version of Home and has a lot of features that you may or may not need, disabled. Most people are going to go for Home Premium and that's around $160 for the upgrade.
__________________
TriEclipse is offline  
Old 11-30-2006, 06:31 PM   #17 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default

why would the l stand for longhorn?

they have completely dropped the whole long horn thing from what ive read because of the really crappy longhorn beta os
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 11-30-2006, 06:33 PM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Quote:
Originally posted by fade2black2004
why would the l stand for longhorn?

they have completely dropped the whole long horn thing from what ive read because of the really crappy longhorn beta os
English?
The General is offline  
Old 11-30-2006, 06:52 PM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 869
Default

Quote:
Originally posted by fade2black2004
why would the l stand for longhorn?

they have completely dropped the whole long horn thing from what ive read because of the really crappy longhorn beta os
Longhorn was the codename for Vista, and is still used. Microsoft is going to name it's DirectX versions after the codename (more professional), not the retail.

Nice Ubuntu flaunting, General.
__________________
TriEclipse is offline  
Old 11-30-2006, 08:23 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

Quote:
Originally posted by TriEclipse
Don't get Home Basic, its a crippled version of Home and has a lot of features that you may or may not need, disabled. Most people are going to go for Home Premium and that's around $160 for the upgrade.
$160 USD or AUD
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.