Windows Vista Beta cripples gaming pcs? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-25-2006, 11:39 PM   #21 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Thanks. Also, you gamers may want to consider this...

"As of DirectX 10, to be introduced in Windows Vista, 3D features will be bound to version numbers of Direct3D. What this means is that all 3D vendors will support the same features, guaranteeing compatibility across the board. Although this may sound great, allowing for a more standardised games development environment, the reality is that Microsoft will soon be regulating the introduction of 3D features, leaving companies such as NVIDIA and ATI at the mercy of the software giant."
- Interesting Point. Ponder that for a few minutes.

Read the whole article here
http://www.atomicmpc.com.au/article.asp?CIID=24636
__________________

HAVOC is offline  
Old 04-26-2006, 12:13 AM   #22 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 84
Default

Quote:
Originally posted by MrCoffee
Bah! I wouldn't touch a windows beta with a 20M pole. **** I don't plan to get vista until atleast SP1.
This is my feelings, also.

Of course, ya know, all versions of M$ Windows are beta. They let us buy it and then have us turn-on the error reporting so they can fix all of the problems.

This is known as "BETA" with a price!! We are paying them to test their products.

Signed, the #1 skeptic.
__________________

__________________
- COOLER MASTER Wave Master TAC-T01-E1C Silver Case
- DFI LanpartyUT nF4 Ultra-D (BIOS = latest)
- AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 1GHz HT 2 x 1MB L2 Cache
- OCZ 2GB (2 X 1024) DDR (500) PC-4000 EL Gold Gamer Ext. XTC (OCZ5002048ELGEGXT-K)
- OCZ PowerStream OCZ520ADJSLI ATX, BTX, EPS12V 520W
- XFX Geforce 7900 GTX 512MB (665/1630)
- HITACHI Deskstar 7K80 80GB 3.5\" SATA 3.0Gb/s x 2 (RAID)
old_geekster50 is offline  
Old 04-26-2006, 12:21 AM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default

I got hold of a beta copy and installed it on a spare 20gig partition out of curiousity.

I wasn't impressed at all, nor did I expect to be. It's not only a Beta but it isn't scheduled to be released for a loong time
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 04-26-2006, 05:53 PM   #24 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

http://www.softpedia.com/screenshots...ico-Pack_2.png

Look like windows 98? I don't think so.

Ya vista is going to be cool once it works in 3 years.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 04-26-2006, 06:23 PM   #25 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default

Soooo if you want all the info on this stupid program then do a search. Seriously, by the time Vista comes out anybody that games a good deal will have a good enough machine to run it. Also you gotta take into consideration that Vista is made for gaming. The new architecture they are using is to keep your D3D interface going at all times (In DX10 mode w/ DX10 card of course). Its also supposed to be that if your game crashes your D3D interface dosent meaning your desktop thats also supposed to be D3D dosent screw up. Final thing to consider is the program nor the technology is avalible to us so i dont see why your worrying so bad. Why dont you wait until mid or late 2007 when DX10 comes out THEN worry about it. For right now go play your Oblivion and FEAR on your 32bit XP.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 04-26-2006, 07:59 PM   #26 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

FadingTheory I do not mean to be rude but I'm sure you haven't tested ever single beta/alpha "that was officially released" personally. I have used it as an OS and as a file on a virtual machine with 248 ram and a message apeared displaying the minimum ram requirements and yes those are the graphic card requirements to run areo with all effects. not recomended but they are minimum if you want to show me I'm wrong go right ahead.


Also gaming in Vista with low ram is not a problem because of it's new feature to shut down unessesary resources while playing a game temperarily for more power. Still I haven't seen this in a Beta first hand but it is something they promised.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 04-27-2006, 04:30 AM   #27 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 197
Default

whatever happened to that windows longhorn they had that leaked all over the net? did they change it to this vista thing?
__________________
<font face="Symbol">™</font> 175 Opertan CPU
<font face="Symbol">™</font> WD Raptor 150gB
<font face="Symbol">™</font> WD Caviar 750gB
<font face="Symbol">™</font> OCZ DDR500 Plat 2gB
<font face="Symbol">™</font> DFI Lanparty nF4
<font face="Symbol">™</font> eVga 7950GT KO
<font face="Symbol">™</font> OCZ GamexStream 700w
<font face="Symbol">™</font> Big Typhoon Cooling
KlNGPlN is offline  
Old 04-27-2006, 04:34 AM   #28 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

longhorn and vista have always been one and the same. longhorn was the codename/working name of vista. in fact the installation for the vista beta goes through a screen that says windows longhorn
Nitestick is offline  
Old 04-27-2006, 04:55 AM   #29 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 197
Default

thanks for the 411, did any1 ever try longhorn?
__________________
<font face="Symbol">™</font> 175 Opertan CPU
<font face="Symbol">™</font> WD Raptor 150gB
<font face="Symbol">™</font> WD Caviar 750gB
<font face="Symbol">™</font> OCZ DDR500 Plat 2gB
<font face="Symbol">™</font> DFI Lanparty nF4
<font face="Symbol">™</font> eVga 7950GT KO
<font face="Symbol">™</font> OCZ GamexStream 700w
<font face="Symbol">™</font> Big Typhoon Cooling
KlNGPlN is offline  
Old 04-27-2006, 05:06 AM   #30 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

well vista still is longhorn!!! its just now we know the release name but the Beta is still Longhorn, there is no difference
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.