Will my comp run GRAW? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-21-2006, 11:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Default Will my comp run GRAW?

Hi! I recently played Ghost Recon: Advanced Warfighter for Xbox 360 and got hooked. I love every aspect of this game. I was unhappy because i do not own a 360. But when i found out that there is a version for the PC, I made it my goal to own and play it. Simply put, I have a Dell Dimension 9150, DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200), 1.5 g RAM (512 x3) and a RADEON X300 SE 128MB hypermemory graphics card. Thats a pretty low end "rig" as ive heard. I went to http://www.gamespot.com/pc/action/to...on3/index.html

and clicked "can you RUN it". I met the minimum requirements, but failed the Recommended requirements by the graphics card, they recommend a card with 256 VRAM, which i cannot afford. I was just wondering, just so i do not waste my money, if my computer could run GRAW on the lowest graphics settings? If so, how would it run? and what are the cheapest solutions?
__________________

KURT! is offline  
Old 07-21-2006, 11:18 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

well i gace yu some advice through xfire, maybe someone like nubius or gaara will have better advice.
__________________

MrZucchiniHead is offline  
Old 07-22-2006, 12:28 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Whats your budget to upgrade
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 07-22-2006, 12:29 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Default

not much :-(

sigh


its not that i dont have money its my dad not wanting me to spend ne on computers, so its not relaly my choice
KURT! is offline  
Old 07-22-2006, 02:16 AM   #5 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

So I assume your dad is just like mine. Just doenst understand the excitement in games and refuses to upgrade the comp. when good priced parts are out.

Well at least my dad understude the value in buidling your own comp. and it should last me a lil longer.

Well if your comp. meets the minimum sys. req. then it should run. but there can be way more variables and no guarntee. Check the retunr policy where you want to buy it and if it doenst work take it back.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 07-22-2006, 07:05 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

You can't convince your dad to let you drop like $70 on a new video card? That would make a world of a difference in this case. if he lets you take a look at a X700SE such as this one:http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814127216

This will blow your card out of the water and just give you a much better experience. If he doesn't your current card probably will work but your going to have to play on low settings and resolutions.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 07-22-2006, 11:08 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Default

lance lol yea but im downloading the demo first! i cud always jsut go out to comp usa n get myself one without him but only if i can get it from a store and not online. o but im fine on low settings and resolutions! 70$? sounds good i jsut hope my local stores have it
KURT! is offline  
Old 07-22-2006, 01:11 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Yea Id for sure download the demo before buying it. You local store should have it or atleast be able to get it for you.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 07-23-2006, 01:04 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Heard GRAW sucks for pc and rocks for xbox 360.

Try to get like $100 so you can get like a 6800xt (http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814150152) or a x1600pro(http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814161161) . Its not worth getting that x700se. YUCK!
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-28-2006, 11:34 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Default

ok i got my ram, 1.5 g now n i optimized my comp, but graw demo runs at like 4 fps. -.- okmaybe ten. is there nething i can do thats not buying a gfx card
__________________

KURT! is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.