Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-24-2011, 03:08 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

Hello all! I have a big doubt about wich memory to buy. I really need 8GB, this PC will be for gaming and, mainly, to work. I'm thinking about the Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 memory, will it work in this MOBO? I'm building a PC in Brazil, so i may not have access to everything you have.

Here are the configs:


Processor: Core i7 2600 Box

MOBO:
Gigabyte GA-P67A-UD4-B3

Memory: Corsair Vengeance 8Gb CMZ8GX3M2A1600C9?

HDD: Seagate Barracuda 1Tb ST31000524AS x 1

SDD: Kingston SV100S2/64GZ x 2

Case: Cooler Master Sniper

Font: Antec EarthWatts EA750 750W

VGA: Geforce GTX 560 ti MSI Frozr (in the future, i'll make an SLI)

Monitor: Samsung BX 2250

Best Regards,
Felipe
__________________

FelipeBSR is offline  
Old 06-24-2011, 03:18 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,659
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

You don't need such a high power PSU if you're not planning on upgrading anything major in the future. But yeah the memory you've picked is a good choice
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 06-24-2011, 12:35 PM   #3 (permalink)
OCZ SSD Enthusiast
 
Night Fox's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Michigan
Posts: 656
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

Also, I'm not sure if this is the same in Brazil or not, but the Antec Earthwatts series do not come with a power cable as it is intended to be a replacement.
__________________
Asus P5Q Motherboard * OC'ed Intel Core2 Quad Q9400 2.82ghz w/ Arctic Silver 5 * OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066ghz * Kingston Hyper X (2x2gb) DDR2 1066ghz * EVGA GTX 560 Ti Superclocked * Ultra X-Blaster ATX Mid-Tower * OCZ Vertex 2 120gb * WD Caviar Blue 500GB 7200 rpm * OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU * Sony Optaric DVD Burner * Windows 7 Home Premium 64-bit * 22" LG Flatron W2252TQ LCD * LG Flatron E2281

Samsung Series 7 17.3" Laptop w/ 256gb Vertex 4 SSD
Night Fox is offline  
Old 06-24-2011, 02:56 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

Many thanks for the replies!

Some people told me that the z68 MOBO's chipsets are better than P67. So, what about switching the GA-P67A-UD4-B3 to a GA-Z68X-UD3P-B3? I've just found one of the last with the same price in a promotion!

If the GA-Z68X-UD3P-B3 is better, will it fit in a Cooler Master Sniper (SGC-6000-KKN1-GP) case?

If i choose 2 Geforce gtx 570 Frozr in SLI... what about changing the PSU to a XFX 750W Black Edition Modular?

Thanks again!
FelipeBSR is offline  
Old 06-24-2011, 05:37 PM   #5 (permalink)
OCZ SSD Enthusiast
 
Night Fox's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Michigan
Posts: 656
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

The only difference of the z68 chipset is SSD caching where a SSD becomes the cache of a larger mechanical drive, and the feature where the cpu graphics take over when the dedicated gpu is not necessary (there are other minor differences, but these are the main ones)...if you don't think you'll need these features, don't waste the extra money on that chipset

Also make sure that the Cooler Master Sniper can fit the GTX 570 Frozr...not sure how long of a card that supports or how long that card is...if you haven't already done so..
__________________
Asus P5Q Motherboard * OC'ed Intel Core2 Quad Q9400 2.82ghz w/ Arctic Silver 5 * OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066ghz * Kingston Hyper X (2x2gb) DDR2 1066ghz * EVGA GTX 560 Ti Superclocked * Ultra X-Blaster ATX Mid-Tower * OCZ Vertex 2 120gb * WD Caviar Blue 500GB 7200 rpm * OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU * Sony Optaric DVD Burner * Windows 7 Home Premium 64-bit * 22" LG Flatron W2252TQ LCD * LG Flatron E2281

Samsung Series 7 17.3" Laptop w/ 256gb Vertex 4 SSD
Night Fox is offline  
Old 06-24-2011, 06:56 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

Thanks, NightFox! I've just checked and the gtx 570 fits the case.

Please, help me also on those doubts, i don't have much experience with computer hardware:

- If i buy a core i7 2600k (instead of 2600) and don't overclock it for now... will i need to buy a processor cooler?
- The XFX 750W Black Edition is enough for 2 gtx 570ti frozr in SLI mode?
- The GA-Z68MA-D2H-B3 is even cheaper than GA-P67A-UD4-B3 here in Brazil. Wich one should i buy? Wich one is better for future overclocks?

Best Regards,
Felipe
FelipeBSR is offline  
Old 06-24-2011, 08:46 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,659
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

1. You should. Even though the 2600's run very cool (and you CAN overclock with a stock heatsink) it's just a wise investment to grab a $40-50 heatsink. Higher 24/7 clocks achievable and cooler temps.

2. Assuming you mean GTX 560 Ti. No, for an SLI setup you'll need more than that. Probably 1000W would be good I'm a retard, disregard this one.

3. The first model is rev 1.0, so it's possible (even probable) there are flaws yet to be discovered and/or corrected. Both have a pretty good feature range, how much cheaper is the first mode?
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 06-24-2011, 09:13 PM   #8 (permalink)
OCZ SSD Enthusiast
 
Night Fox's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Michigan
Posts: 656
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

2. According to the Nvidia website, the 560ti only uses 170w at max...even if you overclock both cards and the cpu, I think an 800w or an 850w will do fine...for SLI

CORSAIR Enthusiast Series CMPSU-850TX 850W (link is to Newegg, not Brazil site..)
__________________
Asus P5Q Motherboard * OC'ed Intel Core2 Quad Q9400 2.82ghz w/ Arctic Silver 5 * OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066ghz * Kingston Hyper X (2x2gb) DDR2 1066ghz * EVGA GTX 560 Ti Superclocked * Ultra X-Blaster ATX Mid-Tower * OCZ Vertex 2 120gb * WD Caviar Blue 500GB 7200 rpm * OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU * Sony Optaric DVD Burner * Windows 7 Home Premium 64-bit * 22" LG Flatron W2252TQ LCD * LG Flatron E2281

Samsung Series 7 17.3" Laptop w/ 256gb Vertex 4 SSD
Night Fox is offline  
Old 06-24-2011, 09:29 PM   #9 (permalink)
Lord of Bacon
 
Roark's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: North Carolina
Posts: 1,352
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

Was looking at a GTX 560 ti SLI setup for the future as well. I've read a number of different reviews, some forums say 650w and I've seen tests that put cards alone at 571w to 628w (2nd one is OC'd). Depending on if you're overclocking your CPU and GPUs you should be fine with a quality 750-850w PSU, depending on how much leeway you want.
Roark is offline  
Old 06-24-2011, 10:33 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Default Re: Wich memory for Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ?

Thanks everyone for the replies!

Night Fox, i'll buy this PSU you suggested me!

S0ULphIRE,
Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
3. The first model is rev 1.0, so it's possible (even probable) there are flaws yet to be discovered and/or corrected. Both have a pretty good feature range, how much cheaper is the first mode?
Please, take a look in the MOBOs and prices(i'll have SSDs and Raid 0 HDDs). Wich one should i take? I want to have a good one. I can search for others MOBOs here if you suggest me.

GA-Z68X-UD3P-B3 - $ 370
GA-Z68MA-D2H-B3 - $254
GA-P67A-UD3 - $ 302
Asus P8P67 LE - $ 283
(brazilian prices... full of taxes!)

Many thanks!
__________________

FelipeBSR is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SATA DUAL CHANNEL DDR P4 Titan on a Gigabyte GA-8IPE 1000 Pro MotherBoard need help with memory slots? pctech noob Monitors, Printers and Peripherals 4 01-23-2011 01:01 PM
GIGABYTE GA-P35-DS3R and Memory BlueHeaven New Systems | Building and Buying 31 07-11-2007 12:51 PM
okay wich deal should i go with... massacreinfallx New Systems | Building and Buying 5 09-11-2006 09:00 PM
Gigabyte mobo supports DDR2-1066 memory (Intel) Trotter Monitors, Printers and Peripherals 2 05-19-2005 12:52 AM
Wich would you choose? TheMajor Monitors, Printers and Peripherals 15 08-13-2004 11:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.