when did opterons overclock the best? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2006, 12:06 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

Naw 3ghz would be like a 1 in a million opteron. If you get 2.8 you have one of the really good ones. You should defianately be able to get it up to 2.5-2.6. Most of the worst ones only reach 2.5.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Old 02-18-2006, 01:05 AM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

Well let's just say I get an opty 165 for my system in 4 months and plan to OC it 2.5-6GHz. How would be the best way to acheive this in the least amount of time? Do I need to "burn it in" like an engine? lol Prime95 every night mixed with installing everything onto my new pc for the first week? (50GBs of games and 30+ programs. I hate the feeling of a new windows install and a wipe. Theres no place like home!)
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 02-18-2006, 04:28 AM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

A week would be better burning in period while the Artic silver 5 sets. Maybe just run prime 95 over one night. Don't be too drastic. (Why are you not considering AM2?
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 02-18-2006, 11:58 AM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

So prime95 for the first night after my massive installs and such? Then keep on it for a week to let the AS5 to set in. What do you mean by too drastic though? To harsh on it all at once?

I am not considering AM2 becuase I see little advantages of performance and I plan to treap the benefits of the 939 price drop. Being compataible is very nice but its not worth the money (or bugs the first year) Whats really sad though is they're probably designing a new socket already... I mean the new fx-60 has the date 2001 printed on it! What have they been doing for the past 5 years??!
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 02-18-2006, 12:22 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

So what kind of RAM do i need to get the HTT up to 290? what would you guys suggest? prefferably under $200. DDR400-533? I have no idea what all of this ram ratios mean or anything. I have never had to adjust them so i just dont know what they are.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 02-18-2006, 01:01 PM   #16 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Drastic meaning going over the top in letting it break in. There is a post in the overclocking forum, where Gaara said to get the system running on the minimum voltage you can run the system on. (This will mean dropping it a stage testing it, and going to a lower voltage if it still works fine.) If you go too low, just reset the BIOS.

Keeping to that budget, http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820146890

But if your are going to play games, http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227210
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 02-18-2006, 01:27 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

Ya i'll be playing a ton of games. So I should lower the voltage and stress it for a week at the lowest voltage? then gradually up it to 2.5-6Ghz over the next week adjusting the voltage to keep it stable? what about this mem ratio stuff...if my htt is only going up to 290..wouldn't ddr400 be fine?
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 02-18-2006, 10:11 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

You should get some ddr 500. With ddr 400 you will be running on a memory divider.

I will be building a system exactly like yours at around the same time and I plan on getting this RAM http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231021 It is best for its price.

I would also suggest getting a DFI LAN Party Mobo. It will be great for OCing and everyone loves them.
__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Old 02-18-2006, 11:15 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

hmmm I'll check out the best DDR500 prices i can find. But with DDR500 I could set my HTT at 290 and call it good? No BS memory OC'n or dividers or anything? I still don't know crap about that stuff
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 02-19-2006, 12:43 AM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

well you might be able to get it to 290 but you will probaly have to loosen some timings. That link I gave you is the best OCing RAM under $200.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.