whats a good overclockable VIA 754 board? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-07-2005, 07:08 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default whats a good overclockable VIA 754 board?

i'm sick of the stuttering issue with my nforce3 so i'm just going to get a via board (have tried everything from drivers to changing voltage in VGA bios)

whats a good one? the kt800 looked rather decent.

Also another question is.. Will the via board be incompatible with the SATAraid i setup on my current Nforce3.
or will it detect fine?
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-07-2005, 07:13 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

http://forums.nvidia.com/lofiversion...php?t7941.html

oh geeze.. Nvidia is doing the whole Out of site out of mind thing with this... >.>

Think i'm going to boycott nvidia motherboards for a bit now fore sure... I dislike ati neverless So i will buy their video cards but >.> this is >.> rather offending.. I spent $300 on a video card to be confident that it would work great with my NVIDIA nforce3 chipset..

Now i have to spend another $100 on a new mobo as there is nothing wrong with the vga card itself so i can't get it returned...
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-07-2005, 07:16 PM   #3 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

No socket 754 CPU supports dual channel. Get 939.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 11-07-2005, 07:19 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

ok nevermind about dual channel then, I can't afford a 939 processor atm as that requires a $300 processor, a $150 board and a new PCI-E video card when I just spent $300 two months ago (and am still paying off) for my 6800GT, I just need a board that will work on 754 and i can overclock(or even run at the frikin stock speeds without it locking up in games)

not to mention I'd be going without sex for a very longtime.. If not getting completely Disowned when my gf finds out i spend another $1000 for computer mods.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-07-2005, 07:28 PM   #5 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

3000+ Venice $139:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103537
DFI nF4-DAGF mobo $89:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136160
eVGA 6800GS $209:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130258

Tempting, aint it?
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 11-07-2005, 07:28 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

You can get the Socket 939 AMD Athlon 64 3200+ (Venice core) for $152:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103535

and an nF3 mobo for $83.99:

http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16813130468R

That way you can re-use your new 6800GT AGP too.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-07-2005, 07:31 PM   #7 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Do not get an AGP board, because then when it comes time to upgrade, you will have to upgrade both the video card and the mobo.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 11-07-2005, 07:34 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

Quote:
Originally posted by lazerman
You can get the Socket 939 AMD Athlon 64 3200+ (Venice core) for $152:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103535

and an nF3 mobo for $83.99:

http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16813130468R

That way you can re-use your new 6800GT AGP too.
Nforce3 Is the reason I'm doing this atm as The 6800GT and Nforce3 are Hardware incompatible
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-07-2005, 07:39 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

not to mention this upgrade would be exactly the same as my current processor, and cost a ton more than i currently have.

----------------------
CPU-Z version 1.30
----------------------

CPUID Output
------------------------------------------------------------------------------

Number of CPUs 1
APIC ID 0
Name AMD Athlon 64 3200+
Code name NewCastle
Specification AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
Family/Model/Stepping FC0
Extended Family/Model F/C
Brand ID 4
Package Socket 754
Core Stepping DH7-CG
Technology 0.13ยต
Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, x86-64
Clock Speed 2210.9 MHz
Clock multiplier x11.0
HTT Bus Frequency 201.0 MHz
P-Rating 3200+
L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Cache 512 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 2210.9 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 128 bits
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-07-2005, 07:39 PM   #10 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Quote:
Originally posted by kiyotaka
Nforce3 Is the reason I'm doing this atm as The 6800GT and Nforce3 are Hardware incompatible
Quote:
Originally posted by 003
3000+ Venice $139:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103537
DFI nF4-DAGF mobo $89:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136160
eVGA 6800GS $209:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130258

Tempting, aint it?
It's being waved under your nose with a fishing pole, hurry up and grab it before it is yanked away! You can OC the venice to at least as fast as your current CPU, but most likely even faster.
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.