What power supply do I need to use a GeForce GTX 470 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2010, 03:14 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
jpuga's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: America
Posts: 54
Send a message via MSN to jpuga
Default What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

I my current power supply is not that great and I was thinking of going a little more pro in video card but I don't know which power supply can handle this video card
GeForce GTX 470 Newegg.com - EVGA 012-P3-1472-AR GeForce GTX 470 (Fermi) SuperClocked 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card.

You can see my computer part in my signature

Please advice Thank you.
__________________

__________________
.Satellite C655D-S5230
.Toshiba Black 15.6"
.Laptop PC
.3GB Memory
.AMD Dual-Core C-50 Processor
.Windows 7 Home Premium
jpuga is offline  
Old 11-22-2010, 03:28 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Hapx4.0's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Michigan
Posts: 246
Send a message via AIM to Hapx4.0
Default Re: What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

For your current CPU, with a GTX 470, You will be safe with a good quality PSU in the 500-600 watt range.

i would suggest this Link
$79.99

CORSAIR 550W ATX12V V2.2 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Compatible with Core i7 Power Supply

Btw - if you can wait a little, the new GTX 560-570s are heard to be coming out next month. Around the same price but better performance, less heat / power consumption
__________________

__________________
[SIGPIC]http://www.techist.com/pc/image.php?type=sigpic&userid=33903&dateline=129725 0895[/SIGPIC]
Hapx4.0 is offline  
Old 11-22-2010, 03:37 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
jpuga's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: America
Posts: 54
Send a message via MSN to jpuga
Default Re: What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

Thank you very much. Since I am a bit noob with this is it possible for me to upgrade to Core i7 cpu with the motherboard that I have? or if not what is the best I can get for a Socket 775 for my motherboard

I am planing to do all this upgrade with my income tax next year so I want to get best of it.
__________________
.Satellite C655D-S5230
.Toshiba Black 15.6"
.Laptop PC
.3GB Memory
.AMD Dual-Core C-50 Processor
.Windows 7 Home Premium
jpuga is offline  
Old 11-22-2010, 03:49 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Hapx4.0's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Michigan
Posts: 246
Send a message via AIM to Hapx4.0
Default Re: What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

unfortunately no, your board supports LGA775 Socket, and the Core i7 needs a LGA1366

You could always upgrade to something like this Click
__________________
[SIGPIC]http://www.techist.com/pc/image.php?type=sigpic&userid=33903&dateline=129725 0895[/SIGPIC]
Hapx4.0 is offline  
Old 11-22-2010, 04:11 PM   #5 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

I would go with a 650W decent psu like a corsair, Antec, Silverstone, OCZ, etc. Only because you seem to want to do more upgrades which will need the power.

Not all i7s are 1366, they also come as 1156.

Youre best quad is a q8200.... trust me i hate that fact!, but you can get any dual core like the one Hapx posted.
HOWEVER I would not put a lot of money into it as it is a dead tech. Try a used processor from a reputabile person... or wait for a great deal somewhere.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 11-22-2010, 04:22 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
jpuga's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: America
Posts: 54
Send a message via MSN to jpuga
Default Re: What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

I appreciate it all of your comments
__________________
.Satellite C655D-S5230
.Toshiba Black 15.6"
.Laptop PC
.3GB Memory
.AMD Dual-Core C-50 Processor
.Windows 7 Home Premium
jpuga is offline  
Old 11-22-2010, 04:55 PM   #7 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: What power supply do I need to use a GeForce GTX 470

Heres the cpu list btw Motherboards - nForce® 6 series - nForce® 680i

I lied, q6850 is the best quad, all duals work.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
desktop won't power up - blinking bule light - power supply? djreef Hardware Repairs and Troubleshooting 1 12-23-2009 12:33 PM
Dell desktop won't power up - blinking orange light - power supply? VgRt6 Hardware Repairs and Troubleshooting 21 12-23-2009 09:27 AM
Help choosing a Power Supply for Geforce 9600GT Rosso New Systems | Building and Buying 2 12-18-2008 12:23 PM
GeForce 7600GS AGP power supply issue joeyll Hardware Repairs and Troubleshooting 1 11-21-2008 02:02 PM
power supply for geforce 6200 ?! Little_Hacker System Upgrades 6 03-31-2006 03:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.