What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+?? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2007, 05:13 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Re: What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+??

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
Core 2 Duos are the best CPU's out at the moment...an E6320 which is about 25 more than the X2 5200 can be overclocked easily to 3.0ghz+.

if you were dead set on not overclocking then an AMD equivelent is fine however it is very safe to overclock these days and you get much better value out of them...

However this is a good cheap AM2 mobo
Newegg.com - BIOSTAR TFORCE 550 Socket AM2 NVIDIA nForce 550 MCP ATX AMD Motherboard - Retail

It also is one of the best overclocking boards for them as well so you can overclock your CPU...

You could get an X2 3600 for 60 bucks and that board and easily overclock to 3.0-3.2ghz and be on par with an X2 6000 for a lot less
i agree with sora all the way.

my other rig has an x2 3600+ and tforce 550 and its solid, together they come to about $150.
__________________

__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 07-09-2007, 05:21 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Indiana
Posts: 135
Default Re: What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+??

I'm not an overclocker

Here is my biggest concern.... I want to use Windows Vista Ult 64 bit is there any motherboard for the 5200 that will have all vista support?
__________________

Mechtech3000 is offline  
Old 07-09-2007, 05:29 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Re: What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+??

Quote:
Originally Posted by Mechtech3000 View Post
I'm not an overclocker

Here is my biggest concern.... I want to use Windows Vista Ult 64 bit is there any motherboard for the 5200 that will have all vista support?
you dont have to overclock those too, but im sure there is a mobo with full vista support but im not an amd guy.
__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 07-09-2007, 05:54 PM   #14 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default Re: What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+??

This is a great all around mobo for AM2, comes with Vista drivers. Also saves you 20 bucks on the 5200+ if you buy it as a combo.

Newegg.com - ASUS M2N-SLI Deluxe Socket AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail
__________________
PanzerKammander is offline  
Old 07-09-2007, 06:13 PM   #15 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+??

Quote:
Originally Posted by Mechtech3000 View Post
I'm not an overclocker
Theres always time to become one and today's safeness of overclocking is better than ever. if you don't overclock the X2 5200 then thousands of of other members who payed more less than 1/2 of the chip you want will be about 20% faster...

60 bucks and your x2 3600 can hit 3.0ghz easily...the speed of an X2 6000.

However if you like being beat by 12 year old kids who overclocked their X2's then thats fine as long as you realize overclocking is 100% safe as long as you have an IQ of over lets say...80?

Anyway the motherboard should be vista compatible..I don't see know it would not.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 07-09-2007, 07:17 PM   #16 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: What Motherboard to get with Athlon 64 X2 5200+??

Quote:
Originally Posted by Invisible View Post
also dont base your judgement on pure clock speed, intels are at the top of the market for duos, and if you look at the benchmarks an e6750 at 2.66 will kill a 3.0 x2 6000+
true enough, but you would need to clock it to at least 3.---ghz+ to make up the price/perormance difference (after both companies price cuts).
O.P. overclcoking mobo...?
evga 590sli or the biostar that sora listed. both will get super clocks. buy the 3600, it rocks to have a $60 cpu that performs reeeeealll close to one that costs $230.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motherboard Questions & Help Me Find a Mobo Cunjo New Systems | Building and Buying 37 07-13-2007 01:24 AM
Upgrading motherboard, processor and RAM Uberg New Systems | Building and Buying 14 06-03-2007 07:03 PM
it wasnt the motherboard!!!!! pinoy3000 New Systems | Building and Buying 8 06-03-2007 01:02 AM
Gigabyte m55SLI-S4 and Athlon X2 (displays garbage) clever_j New Systems | Building and Buying 14 05-26-2007 09:46 AM
ram failure? or motherboard fried? adamussg Hardware Repairs and Troubleshooting 10 05-07-2007 06:13 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.