What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-12-2007, 07:55 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 132
Default What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

Sorry for all of the questions, but I am building my first computer right now and I don't want to destroy it. The instructions say

http://forum.ncix.com/forums/display.../faq/faq03.htm

I really don't understand what this clip is for or how it is installed. I already used the H bracket to secure the tower to the motherboard.
__________________

__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 SLACR
Gigabyte P-35 DS3R
Crucial Ballistic 4gb (4 X 1gb) 240 Pin DDR2 800
750 GB SATA-II Western Digital (2X) RAID-0 Stripe
EVGA 8800GTS 320MB
Lite On Black 20X DVD SATA
Corsair 520W Power Supply
Antec 900 Black Steel ATX Mid Tower Case
Tunic Tower 120 P4 & K8 CPU Cooler
Artic Silver 5 Thermal Compound
Microsoft Windows Vista Ultimate 64Bit Retail
Mouse Logitech Revised G5
Samsung 226BW Black 22" DVI WideScreen
ATI TV Wonder 650
Logitech Z-5300e Speaker System
MacDaddyGator is offline  
Old 09-12-2007, 08:20 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 132
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

Did anyone use this clip to install their tunic tower? I am thinking it might be for another motherboard or something.
__________________

__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 SLACR
Gigabyte P-35 DS3R
Crucial Ballistic 4gb (4 X 1gb) 240 Pin DDR2 800
750 GB SATA-II Western Digital (2X) RAID-0 Stripe
EVGA 8800GTS 320MB
Lite On Black 20X DVD SATA
Corsair 520W Power Supply
Antec 900 Black Steel ATX Mid Tower Case
Tunic Tower 120 P4 & K8 CPU Cooler
Artic Silver 5 Thermal Compound
Microsoft Windows Vista Ultimate 64Bit Retail
Mouse Logitech Revised G5
Samsung 226BW Black 22" DVI WideScreen
ATI TV Wonder 650
Logitech Z-5300e Speaker System
MacDaddyGator is offline  
Old 09-12-2007, 08:26 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

The clip is for installing the tower on the AM2 socket for AMD processors.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-12-2007, 08:27 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

The clip is for AMD CPU's which is not the case for you. You ordered or have an Intel CPU. Thats only for AMD. duh....

Also, have you got your CPU yet? Grrr, lucky if you have the G0 stepping.

Oh well, Ill be replacing mine this summer though, well summer '08.

I just replaced it from an E6600 to Q6600.

So Ill upgrade it from Q6600 to the latest one for the price on summer '08.

CompUSA's replacement plan rules! It cost nothing to upgrade, just buy a new plan everytime hehe which is only like $10.00 for me as Im an employee.
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 09-12-2007, 08:31 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 64
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

There is one clip in an X shape, which the screw-holes form a square. There is another clip in a squished X shape, in which the screw-holes form a rectangle. Your mother board can only use ONE OR THE OTHER of these. You will use all the other parts, except for the silver piece of angled metal that kind of looks like a woman's hair barette.


I guess I explained that pretty poorly...basically there are lots of different sets to install the tuniq, if you are using the clip and level I am afraid I didn't go that route for my install...I went with the four screws with springs in them to clamp it down

I think the clip (refered to as the barette thing) is to be used if you have plastic anchors in the screw-holes, kind of similar to what some stock HSF's use


Edit: Basically what I am saying is, don't follow those instructions on the link you provided. You want to stick the black metal X with 4 squarely placed screw-holes on the bottom of your motherboard. Then on the top you want to seat your tuniq, with thermal paste between it and the processor, onto the processor. Insert the stainless steel "H" and use the golen screws with springs to clamp the X and the H together, securing the tuniq
Sardonic is offline  
Old 09-12-2007, 08:36 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

What I like about the TT120 is that when I take it off, the backplate that goes on the back of the CPU stays on, it doesnt drop cuz theres that double sided tape in there. So I dont have to take the mobo out to actually put it back on.

But I hate taking it out in the case with the mobo installed, but better than taking the whole mobo out and everything apart.

Though, its not working very well with my CPU right now, maybe its my CPU
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 09-12-2007, 09:16 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 132
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

Thanks guys. By the way, I do have GO stepping. That is what SLACR means. Got it at ClubIT.com.
__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 SLACR
Gigabyte P-35 DS3R
Crucial Ballistic 4gb (4 X 1gb) 240 Pin DDR2 800
750 GB SATA-II Western Digital (2X) RAID-0 Stripe
EVGA 8800GTS 320MB
Lite On Black 20X DVD SATA
Corsair 520W Power Supply
Antec 900 Black Steel ATX Mid Tower Case
Tunic Tower 120 P4 & K8 CPU Cooler
Artic Silver 5 Thermal Compound
Microsoft Windows Vista Ultimate 64Bit Retail
Mouse Logitech Revised G5
Samsung 226BW Black 22" DVI WideScreen
ATI TV Wonder 650
Logitech Z-5300e Speaker System
MacDaddyGator is offline  
Old 09-12-2007, 09:21 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

Quote:
Originally Posted by MacDaddyGator View Post
Thanks guys. By the way, I do have GO stepping. That is what SLACR means. Got it at ClubIT.com.
Ye, we know its SLACR = G0. Just wondering if you already have it yet. Cuz on your sig it said "Purchased and not Build Yet" So I thought it hasnt been delivered yet or anything.
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 09-12-2007, 09:24 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

Quote:
Originally Posted by pinoy3000 View Post
Ye, we know its SLACR = G0. Just wondering if you already have it yet. Cuz on your sig it said "Purchased and not Build Yet" So I thought it hasnt been delivered yet or anything.
by now we all know what it means.. lol
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 09-13-2007, 08:42 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: What Do I do With Tunic Tower T120 Clip and Lever?

its so yesterday now lol every bodys noes
__________________

__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.