What to Buy? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2006, 10:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Question What to Buy?

hey, i recently had my computer die on me, so im getting a new one. however, my computer that died is fairly new...im pretty sure the motherboard got fried somehow...anyways....idk if i should buy a whole new computer and just steal the HD and a few other things from my old computer, or if i should just get a new motherboard and cpu....and if so...which? i want 3 GHz or more w/ 1 GB or more RAM. im not worried about the HD cuz i can just take the 80 GB one from my other computer. still, idk what to get. needs to be somewhere around $400 or less. Any help is appreciated.
__________________

shadows0089 is offline  
Old 07-26-2006, 10:24 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

give us complete specs of the computer that died... (sockets, etc..)

did you assemble hte previous one yourself?

its really important to figure out which part of your comp died so we can help you out better...
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-26-2006, 10:35 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default

emachines T2824 (modified though), 325 celeron D, 2.53 Ghz, 256k L2 Cache, 533 MHz FSB, 80 GB HD, intel extreme graphics 3D, 256 MB DDR (x 2), motherboard: intel D845EPI/D845GVSR

any other specs, just ask
shadows0089 is offline  
Old 07-26-2006, 10:38 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

well if the motherboard is dead, there's no point in sticking with the socket.. since the cpu is pretty sucky...

what speed is that DDR ram?
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-26-2006, 10:41 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default

where exactly would i check that? the chip itself says the following

PC2700U-25330-A1
M368L3223DTM-CB3
256MB DDR PC2700 CL2.5

Hope that helps
shadows0089 is offline  
Old 07-26-2006, 10:43 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default

Quote:
Originally posted by shadows0089
where exactly would i check that? the chip itself says the following

PC2700U-25330-A1
M368L3223DTM-CB3
256MB DDR PC2700 CL2.5

Hope that helps
and the 2nd chip only says:

M368L3223DTL-CB3
shadows0089 is offline  
Old 07-26-2006, 10:45 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

ah ok it says there.. pc2700 = ddr333

anyways.. so it looks like we're ditching the mobo, cpu, and the ram.. only thing you can keep is hard drive, opticals, keyboard/mouse, monitor, and operating system...

everything else will be new... i'll show you what type of build...
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-26-2006, 10:46 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default

alright...lead on, lol
shadows0089 is offline  
Old 07-26-2006, 10:53 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

k.. this is roughly how it will look like...

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103735

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813135011

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231050

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104953

do you do any gaming with this computer? the mobo i chose has integrated video, but you could get a video card if you do a lot of gaming.... so thats what i left out, video card, and case..

$335.48

you can pick w/e case you want.. try to keep it cheap..

if you don't want a video card, you could go to 2 gigs of ram ... but you'd have to get a really cheap case to stay within your budghet.. also add shipping and possibly tax (depending on wher eyou live..)
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-26-2006, 11:00 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default

Quote:
Originally posted by aliasaid
k.. this is roughly how it will look like...

do you do any gaming with this computer? the mobo i chose has integrated video, but you could get a video card if you do a lot of gaming.... so thats what i left out, video card, and case..

if you don't want a video card, you could go to 2 gigs of ram ... but you'd have to get a really cheap case to stay within your budghet.. also add shipping and possibly tax (depending on wher eyou live..)
i do a bit of gaming....what i need high memory/ect. for is mostly designing on programs like 3DS MAX 7, Rhinocerous 3, AutoCAD. 3DS Max slows the computer down real bad.

Also, i can go up a little bit in price...maybe up to $600....but i would rather not, being that i dont have a large income
__________________

shadows0089 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.