What 2x1GB kit should I get? DDR400 - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2005, 03:02 PM   #21 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Better yet downgrade yourself to an NF4-D...you can fully unlock it to SATAII to turn it into an Ultra-D and then close another resistor on the chipset to make it an SLI-D

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=11400
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-17-2005, 05:41 PM   #22 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

lol - the money isn't an issue. Not trying to sound snobby. I just want the best OCing board to get the 4400+ to 4800+ speeds or higher. STABLE

I just can't see spending $788 on the 4800+ when the 4400+ has the same cache size and can by OC'ed witht he right RAM, MOBO & PSU, to the same speeds or higher as the 4800+

I'd rather spend $500 on the CPU & $250 on the RAM then spending $750+ on just a CPU. It makes a lot of sense to me.

Like I said, "The money isn't the issue." I've banked over $4000 just fo rmy next build." I'm probably not going to spend that much, but I want to make sure that I get the best of the best." This will be my last Gaming PC for a long time." I'll rebuild my current PC to be more of a "Multimedia PC" so my many focus on my next build is just RAW gaming..."
__________________

HAVOC is offline  
Old 12-17-2005, 05:52 PM   #23 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Have you considered an Opteron? You can get a 165 for like $300 and it's basically the same core as the Toledo on the 4400+...the 165 runs at 1.8Ghz, the 4800+ runs at 2.4GHz, 2.6Ghz is about where Opterons normally cap so you could save even more money and easily get an Opteron

Furthermore, they're built for better stress intensity and generally have a higher quality of fabrication which = better memory controller
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-17-2005, 06:09 PM   #24 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Quote:
Originally posted by gaara
Have you considered an Opteron? You can get a 165 for like $300 and it's basically the same core as the Toledo on the 4400+...the 165 runs at 1.8Ghz, the 4800+ runs at 2.4GHz, 2.6Ghz is about where Opterons normally cap so you could save even more money and easily get an Opteron

Furthermore, they're built for better stress intensity and generally have a higher quality of fabrication which = better memory controller
I would consider the Opteron. Although i'm kinda stick on the promise of Dual Core. Would a Dual Core Opteron OC well?

Is the 165 Dual Core?
HAVOC is offline  
Old 12-17-2005, 06:52 PM   #25 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231032

i bought these, great i bought them for 207 last week and last last week they were lke 237. Most people get around 260-270ish especially with a DFI mobo you will be able to get maybe higher. I still havent tried it on my DFI mobo because i downloaded the faulty nvidia drivers and it busted my whole hdd up. so i had to do a reformat and im still burning them in so im probably going to start tomorrow for OC'ing my new opteron 170
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 12-17-2005, 07:09 PM   #26 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

The 165 is a dualie which is why I mentioned it
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-17-2005, 09:27 PM   #27 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

Are all opterons Dual Core?
__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 12-17-2005, 09:34 PM   #28 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

No, all *65 and up are multicore processors, increments in 5 represent a 200MHz clock speed increase or an increase of one to multiplier value

All *44 Opterons and up are single core processors, increments in 2 represent a 200MHz clock speed increase or an increase of one to multiplier value

Read: http://techist.com/showthread.php?po...150#post604150
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-17-2005, 11:33 PM   #29 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

I have a 148 and it owns. I can only imagine what a 170 would do
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-17-2005, 11:46 PM   #30 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

I also have a 148. Woohoo!! Havent tried anything with it yet because im still doing the first boots.
__________________

thebleakness is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.