Vista and RAM - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-01-2007, 03:47 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Vista and RAM

Okay... WHY has NO ONE come out with RAM benchmarks for MS Vista?!

How is 512

How is 1gb

How is 2gb

How about 4gb???

I googled for like an hour trying to find something, but all i could find were nerds asking how MUCH ram it supported.

Come on anandtech, tomshardware, etc. This wasn't even done with XP, and yet is STILL remains one of the biggest myths in the pc world today. We need ram based benchmarks comparing 512/1/2/3/4 etc

Anyone have any insight into this?
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 04-01-2007, 06:15 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 298
Default Re: Vista and RAM

512MB is HAHAHAHAHA, 1GB is k, 2GB is recommended, 4GB is desired.
__________________

__________________

See Wii. See Wii run. See Wii blow all the other consoles out of the water!
KBlair is offline  
Old 04-01-2007, 06:33 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Vista and RAM

Hello,

1GB of RAM minimum. If you're a gamer or performance hungy, then at least 2GB. Performance gain depends very much on what programs you'll be running, and how many.

For example, it wouldn't make any sense for me to get 4GB of RAM because all I really do is surf the net, use Microsoft Office and listen to music. Besides, not many applications commonly used today will guzzle that amount of system resources.

Though, they will in the future. Also, Vista SuperFetch will work to it's full potential with greater amount of system RAM.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-01-2007, 06:39 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default Re: Vista and RAM

i see 1gb plenty for the average gamer.. and the casual pc user..

I would suggest just buying one gig.. and then if that seems to not be enough, buy another gig later on.
alexsabree is offline  
Old 04-01-2007, 10:01 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Re: Vista and RAM

I ordered a second last night when COD2 was pulling 100%. I'm just curious why no site has ever run simple verifiable tests for the masses.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 04-01-2007, 10:14 PM   #6 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Vista and RAM

512 is the minimum..it would be like running XP on 256.

1GB is about how 512 runs in XP. Plenty enough for the standard user and some gamers. 2GB actually is still fine for gaming since the games don't take any more ram and in XP I play COD2, FEAR, Oblivion and never hit under 700mb RAM. 2GB is plenty enough for gaming still today and will be for a while I would say.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.