To Vista or not to Vista, that is the question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2008, 02:43 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default To Vista or not to Vista, that is the question

The performance question that is. I'm thinking of getting Vista 64 Home for my Gaming rig so I can support Dx10. Is it going to be worth my $100 extra. I will only have 2 gigs of 1066 ram on my system. I've heard Vista is a memory devourer, think that'll be enough??
__________________

__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-17-2008, 03:15 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,657
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

I've got 2 gigs of ram too, I run vista, and when I try to play crysis on my pc it'll sometimes stop and say "your computer is low on memory, please close the following program: crysis". However, in xp it's fine.

Soooo yeah. It's still xp ftw.

Dx10 is also a massive hype. But, if you really want it, it's been released for xp too, just not quite finished last time I checked.
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 06-17-2008, 03:36 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

just get server '08 :S all vistas abilities, must faster. check out the last 2 pages of the 3dmark 06 top list. guru listed a site that tells how how to enable a few things you might want.
you can download a 240 day free trial from microsoft (re-arm every 60 days, up to 240) which can also be made able to re-arm indefinitely without using illegal activators or cracks and junk.

right now im in the process of transferrign the stuff from my vista drive over. i was gonna dual boot but i figured i'm just going to ditch vista altogether. server is just much better so far ;p
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 06-17-2008, 03:54 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

why not get more ram too? should run fine any way i got two 2gb of ddr800 ram and i play crysis fine
__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 06-17-2008, 04:01 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

Yeah, it's just the whole idea of Vista though. I really want it for Dx10, but it's such a resource hog, and seems to have so many bugs compared to XP, but you say there is a Dx10 for XP? How is that possible? I don't think XP framework can even support Dx10, but if it could, Microsoft should just sell Dx10 software. I'd pay $50 for Dx10, but I won't pay $100, and run the risk of having a crappy OS as well.
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-17-2008, 04:25 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

I think vista forced me to buy 2x2g of ram.. Just so it could hog a whole derned stick to itself hehe

I get mid 16k on 3dmark06, pretty good for the setup I got.
Demalii is offline  
Old 06-17-2008, 04:31 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

server runs dx10 and isnt as much of a resource hog.
/end
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 06-17-2008, 05:06 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 361
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

I haven't ever heard of people running Server '08 on a gaming rig. Does it work well?
__________________

Q6600@3.6 / 8800gts G92 / 2g Kingston Hyperx / 3dmark:16,000
BonKerz is offline  
Old 06-17-2008, 08:15 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

i was thinking same thing, could be on to something here. but 2gb vista is ok, but 4gb is great in terms of gaming
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 06-17-2008, 10:19 AM   #10 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: To Vista or not to Vista, that is the question

I have Vista and it runs great with 2x1gb of ram.
__________________

__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My thoughts on Vista Osiris Microsoft Windows and Software 9 04-22-2008 10:31 AM
Vista -> XP pc_boy Microsoft Windows and Software 47 10-08-2007 10:07 PM
Dual boot Question with Vista and XP (help appreciated) Deadpixel Microsoft Windows and Software 12 06-29-2007 07:00 AM
soundcard for vista = worthless? macdawg New Systems | Building and Buying 34 05-05-2007 10:56 PM
Vista Home Premium Media Center Question db_21 Microsoft Windows and Software 2 04-19-2007 09:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.