Vista 64 makes me sad in the pants. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-21-2007, 12:23 AM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 302
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

Quote:
Originally Posted by mediocremathmajor View Post
Were there any improvements, with SLI, etc., after turning off UAC, or still having the same issues, just nanny mode gone?
The compatibility problems were still there with SLI, but the annoying "are you sure?" is gone.
__________________

__________________
Current Gaming Rig Running Windows 7 Ultimate
Q9450 @ 3.0GHz 1.200v // Gigabyte EP45T-UD3P // 3GB Kingston 1800Mhz DDR3 9-8-8-24-2T //
Thermaltake Toughpower 850W // 2 Raptor X's in RAID 0 // Antec Twelve Hundred Case
GTX 275 // Xigamatek Rifle 120mm // Creative XtremeGamer X-Fi
dark strike1 is offline  
Old 11-21-2007, 01:03 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Deadpixel's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 844
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

Lol I have had Vista for 6 motnhs so dont talk be about dissapointment . I ran XP the entire time during those 6 months only updating Vista.

Now I run Vista 24/7 no prolesm what so server. :_
__________________

__________________
A hero need not speak. When he is gone, the world will speak for him.
Deadpixel is offline  
Old 11-21-2007, 01:13 AM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 482
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

Yeah i'm also slighty dissapointed with vista.

With xp i only had to use my router/modem firewall, it blocked out everything. I also used zone alarm as extra protection, but after 2 yrs i still had 0 intrusions blocked.

Switched over to vista and its higher security etc. had it installed less than a week so far and i have had 6214 intrusions blocked by my zonealarm firewall, and you dont want to know how many my hardware firewall blocked...

Also OMG i hate UAC, every dam thing you do it ask's "are you sure you want to do this?"

but vista IS pretty, and i have 4gb of ram (3.25 recognised ) and seeing as i love new/flashy things, i cannot go back to XP :S
__________________

Sig by Nosboost300
Prophet is offline  
Old 11-21-2007, 01:14 AM   #14 (permalink)
Super Techie
 
ShaolinDreams's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: London, UK
Posts: 457
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

didnt you all know Vista comes with this expansion thingy called... Dual boot XP

High hopes for SP1.. well see.
__________________
Gaming Rig
Intel Core 2 E6600 @ 3Ghz -Upgrade- Intel Core 2 Quad Q9450
Arctic Cooling Freezer 7 Pro 25C/35C
Asus P5N-D Nforce 750i 1333FSB
Crucial Ballistix 2x1GB DDR2 800MHz -Upgrade- Crucial Ballistix Tracer RED 2x2GB 800Mhz
2x SataII, 2x IDE Total = 1.1Tb
EVGA 8800GTS 512mb 'Crysis Edition' @ 750/1900/2000
Onboard Realtek 8.1 Sound Jazzy!
Hiper Type-R 580w -Upgrade- Gigabyte ODIN GT 800W
Modded iCute -Upgrade- Antec 900
19" Iiyama CRT -NEXT Upgrade!- Samsung SM-T260HD 26" w/ Digital TV Tuner / Samsung SM-T240 24"

3DMark06 Score- 13k :)
ShaolinDreams is offline  
Old 11-21-2007, 02:53 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
aaronkupen's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,848
Send a message via AIM to aaronkupen Send a message via Yahoo to aaronkupen
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

People... turn off UAC, I'm tired of hearing you people ***** about it and using it as a reason why Vista is a bad operating system. This feature is completely useless to anyone who uses this forum anyway.
__________________
Desktop - Antec Sonata III
Intel Core i3 540
4 GB DDR3-1600 memory
ATI Radeon HD 5670
Windows Vista Business x64
aaronkupen is offline  
Old 11-21-2007, 02:57 AM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 341
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

If I remember correctly, when I first bought my laptop (Vista) and wanted to delete an icon, I went through 5 different confirmation windows. That was depressing.
__________________
Current Build:
CPU: AMD x2 3800
Case: thermaltake tsunami
Ram: 2x1gb OCZ ddr4pc3200
GPU: 7800 GT
PSU: Antec 500w
Mobo: DFI lanparty
Rich_Franklin is offline  
Old 11-21-2007, 03:50 AM   #17 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

Quote:
Originally Posted by aaronkupen View Post
People... turn off UAC, I'm tired of hearing you people ***** about it and using it as a reason why Vista is a bad operating system. This feature is completely useless to anyone who uses this forum anyway.
agreed, once this is turned off it will not ask you 'if you are sure' etc..

yes vista uses alot of ram right now that is bad for us as gamers. but it really does help overall speed of loading up programs. the dodgy thing is i think if you disable a service is still uses the same % or ur memory all the time. what they need to do in sp1 is make a feature that will disable all useless features to us as gamers and provide full control in what we a are running
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 11-21-2007, 10:58 AM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

So far the only thing i havent been able to get to work right, which pretty much makes vista useless to me, is i cant get my third video card to work. Since this is apparently the only way to use both SLI and a 2nd monitor. Works perfectly fine in XP, but vista still gives me the big ! next to my ati card that i use for my 2nd monitor.

And yes i turned off UAC and am dual booting, so vista is just a project at this point.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-21-2007, 11:20 AM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
objecterror's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: United States
Posts: 731
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

RAM hog, I tried using vista for a bout a week, not only the UAC annoyed me(as many have you pointed out) but the simple fact that i couldn't save in one folder or another without permission,i had vista on a laptop, so, i think that might lead to some problems in it's own since i don't want to upgrade or 'format' the drive for xp.

bummer, i just put my laptop up, probably going to sell it.

on the other spectrum, yes, it hogs ram, the very least for xp is around 32mbs of ram??? check me if i'm wrong plz, but xp ran on less ram and did it's job, yes, i believe vista is in it's beta testing stages but that's to say the same thing about a buggy console game, unfortunately for people who buy a pc with vista installed and very little pc knowledge they have to deal with the annoyances and like most console games there is no 'update', you live with it. I think people @ tech forums have an unfair advantage. btw, my friend installed vista and it dual screens fine, am i missing something?
__________________
"After it's all said and done, more will be said than done." -- Quote by Somebody

Steam @ objecterror
objecterror is offline  
Old 11-21-2007, 01:07 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Toryn's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 170
Default Re: Vista 64 makes me sad in the pants.

Quote:
Originally Posted by objecterror View Post
...btw, my friend installed vista and it dual screens fine, am i missing something?
I think the problems more that Vista won't recognize his 3rd card at the moment.
__________________

Toryn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Issue - Nero caused Blue Screen... Vista won't load now. Mantis-X Microsoft Windows and Software 4 11-03-2007 05:11 PM
Download Windows Vista Service Pack 1 Beta Osiris Microsoft Windows and Software 0 10-14-2007 11:57 AM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Is Vista Full of Bugs ? NayNay1991x Microsoft Windows and Software 14 05-29-2007 07:40 PM
soundcard for vista = worthless? macdawg New Systems | Building and Buying 34 05-05-2007 10:56 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.