Vista 32 or 64bit For My Machine? Which for gaming - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2007, 07:40 AM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

Sry to just jump in, but i'm lookin into gettin Vista Ultimate OEM off newegg ($200) but i have a DFI Lanparty UT NF4F Ultra-d and i cant find any Vista 64-bit drivers. Will XP 64-Bit drivers work or will i have to wait or get the 32-bit version. It also looks like theres no NF4 drivers for Vista (On the DFI Site and Nvidia site).
__________________

__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 01-31-2007, 11:03 AM   #22 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default

I don't mind, I hope as people get experience with vista they keep replying. I now understand that the 64bit version comes on every cd. I'm just not sure how you actually install that one over the 32bit. If anyone knows, please respond. Do you have to call MS and get an activation code?
__________________

__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Old 01-31-2007, 12:26 PM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 401
Default

Well, There will be alot of new software released this year I'm shure with 64 bit support.
augest is offline  
Old 01-31-2007, 12:52 PM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

If you are getting it strictly for gaming, just stick to XP until there are DX10 games out in which you need Vista. DX9 loses performance under Vista.
beedubaya is offline  
Old 01-31-2007, 07:32 PM   #25 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default

Has anyone installed the 64bit version? I understand it is on every cd so is there an option during install to pick the 64bit version??
__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Old 01-31-2007, 09:29 PM   #26 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 566
Send a message via AIM to reckliss
Default

not if you get the 32 bit oem...
reckliss is offline  
Old 02-01-2007, 11:14 AM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default

You have to get the 64 bit OEM version to get 64-bit.

Since my last post, I read an article from toms hardware, that compared video games on XP and Vista. And in Vista, every game took a performance hit. I beleive it was F.E.A.R or something, that took a 8.9% decrease in performance.

If I were you, stick with XP until their are a good amount of DX10 games out, because at the moment, unless you're building a computer and need to buy an OS anyway, theirs no reason to upgrade to Vista at this point in time.
__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 02-01-2007, 02:09 PM   #28 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Vista will find all drivers for the DFI NF4.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.