Vid Card help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2006, 08:24 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 11
Send a message via AIM to Ohio-HP Send a message via Yahoo to Ohio-HP
Default Vid Card help

Yeah,I'am needing help deciding what to get?
I mean I'am not one of those gamers planning to run -out and spend $600.00 on a DX-10 once they come out.

I basically want my pc to be at capable of playing Battlefield 2142,Company of Hero's,and my older games like Soldier of Fortune 2,Counter Strike Source,F.E.A.R.,FABLE,& RED ORCHESTRA

My pc currently has a Nvidia 6150LE installed in it.Which it came with stock.What should I get?Oh my stock psu;is a 300-watt Bestec.I've allready ordered a replacement for it.I ordered a Corsair 520w.

So, whats a good but not to exspensive vid card solution?
1.)7300GT
2.)7600GS
3.)7600GT
4.)7900GS
5.)1800GTO
6.)X1900XT

Oh,my video card budget is $200.00(including shipping)
__________________

Ohio-HP is offline  
Old 10-18-2006, 09:16 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130056

This card would play anything you throw at it on high to med settings.
__________________

__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 10-18-2006, 09:58 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

I agree 7900GS is perfect. Although why you want to play bf2142 is more worrying
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-18-2006, 10:44 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 11
Send a message via AIM to Ohio-HP Send a message via Yahoo to Ohio-HP
Default

Well,BF2142 isn't a main concern.But good graphics is!Ok,when I'am going to install the new card.I'am to use drive cleaner pro first right?BEFORE,i INSTALL THE NEW VID CARD DRIVERS.S
Ohio-HP is offline  
Old 10-18-2006, 10:46 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

yes or go into control panel add and remove and find nvidia drivers and choose display drivers.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-18-2006, 02:15 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 11
Send a message via AIM to Ohio-HP Send a message via Yahoo to Ohio-HP
Default

Okay, thank you
Ohio-HP is offline  
Old 11-21-2006, 02:22 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 10
Default psu in the hp pavilion

So how did your psu upgrade go? I was told by hp that this was not possible because of the crazy motherboard they put in pavilions, the nagami-gl8e.

I was thinking about putting a 7600gs or 7600gt in mine and hope that the 300W psu doesn't quit, or quit anything else on the computer. Right now I have a 6600, which works well, but there is always MORE.
__________________

methimpikehoses is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.