Urgent Help Needed - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2013, 01:43 PM   #21 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Urgent Help Needed

That's why I was trying to say use it without the adapter, but the likelihood of that being the case is very slim.

What is the model of your monitor? I have some old CRTs that work fine on my modern cards.
When you tested the GPU in another computer, did you use your monitor too, or another one? It could be a combination of things not adding up. If you can, try another monitor on your setup.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 01:46 PM   #22 (permalink)
Ultra Techie
 
GhOsT1321's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 804
Default Re: Urgent Help Needed

I'm willing to bet that it's your adaptor.
Could you use a friend's DVI monitor and see if DVI works then?
As in: Get a DVI monitor, keep the video card hooked up and plug the DVI cable with no adaptor into the video card, then try to boot the PC.

Edit: ninjad by Mguire
__________________

__________________
Build to be updated, a reminder to myself.
GhOsT1321 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 02:23 PM   #23 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Posts: 55
Default Re: Urgent Help Needed

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
That's why I was trying to say use it without the adapter, but the likelihood of that being the case is very slim.

What is the model of your monitor? I have some old CRTs that work fine on my modern cards.
When you tested the GPU in another computer, did you use your monitor too, or another one? It could be a combination of things not adding up. If you can, try another monitor on your setup.
I used his monitor and it worked.
My Monitor is a Compaq WF1907v.
I can't get another monitor anytime soon so i guess i'll stick with Intel.

Quote:
Originally Posted by GhOsT1321 View Post
I'm willing to bet that it's your adaptor.
Could you use a friend's DVI monitor and see if DVI works then?
As in: Get a DVI monitor, keep the video card hooked up and plug the DVI cable with no adaptor into the video card, then try to boot the PC.

Edit: ninjad by Mguire
Your second is want i want to choose, but i can't.
A DVI Monitor works fine, with no problems at all.
CrazyBoy494 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 03:06 PM   #24 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Urgent Help Needed

You could always send the card back and get another one. Not the most opportune thing, but it could just be some weird compatibility issue with the card and your monitor.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.