Upgrade Processor Now or Wait Till Direct X10 and Vista are Mainstream and Rebuild - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2007, 09:09 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Location: Massachusetts
Posts: 1,151
Send a message via AIM to Deathawk Send a message via Yahoo to Deathawk
Default

Do you know how to overclock? if not, you should learn, that'd help your choice a lot, especially with a socket 939 setup, you can save a lot from buying small and overclocking. My 3700+ (which i got for 65) is at 2.9ghz and it starts at 2.2ghz. There isn't a 939 single core processor at stock that can compete at this, I believe. Anyway, if you do get an opteron 165, you can get it pretty high up there, probably as high if not higher than a x2 4400+.
__________________

__________________
Deathawk is offline  
Old 02-13-2007, 09:49 PM   #12 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default

isnt the opty bad for gaming as it doesnt process as fast liek i thought it was a worck station cpu
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 02-13-2007, 10:17 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 12
Send a message via AIM to Diaa
Default

Ok I think I'm going with the 4400+ Toledo 2.2GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket 939 Processor because it appears faster and is only slightly more expensive than the 165 Opteron.

Then as per Deathawk's advice, I'll overclock the 4400+.

But, I heard that the Opty 165, may be more overclockable.


If money was not a factor, would you go with the Opteron or the Toledo?


Btw, you guys rock. Thanks for all the help.
Diaa is offline  
Old 02-14-2007, 12:19 AM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 12
Send a message via AIM to Diaa
Default

I could really use any advice on that
Diaa is offline  
Old 02-14-2007, 12:18 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 12
Send a message via AIM to Diaa
Default

According to this site http://hardware.gotfrag.com/portal/f...thread/196512/

the Opteron is the better, although cheaper, cpu.


I plan on purchasing this in the evening, any comments?
__________________

Diaa is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.