Ultimate gamimg PC... spec suggestions? - Page 8 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2005, 04:33 AM   #71 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 48
Default

OK, how many Mhz/Ghz of speed will I be losing downgrading to 3800? Also, what's the real difference between 10k RPM and 7.3k RPM? Access speed?

And will my GFX cards be able to pwn anything on the market for a long time?
__________________

bigtrain. is offline  
Old 10-12-2005, 05:04 PM   #72 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

don't get the leadtech version of the 6800GT, get the eVGA version. and sprooty, sure a 7200RPM with NCQ would be good but he wants a fast HDD for his OS. your GFX cards wont last 3 years . the next 8xxx series of nvidia cards comming out next year is going to be insane . something like 48 pipelines.... btw are those UTs or GTs?
__________________

__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 10-12-2005, 05:23 PM   #73 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

um okay.... that made sence
__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 10-13-2005, 03:24 AM   #74 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 718
Default

Quote:
Originally posted by bigtrain.
ATX Midi Tower Case Black
DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR Socket 939 --- $290
2GB (4 x 512MB) DDR2 RAM --- $280
AMD Athlon64 X2 4200+ CPU --- $755
Sony 1.44MB Floppy Disk Drive Black --- $16.30
Western Digital Raptor WD740GD 37GB 10,000RPM --- $199
Hitachi Deskstar 200GB 7200RPM SATA --- $200
Lite on CD/DVD Burner --- $80
2x Leadtek GE PX6800 256MB SLI --- $1240
Creative Audigy 2 ZS --- $174.55
Logitech Cordless Desktop KB+M LX300 --- $94.90
4ms 19” LCD Monitor --- $720
COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UW --- $230
Enermax 600Watt SLI PSU --- $200
Microsoft Windows XP Professional OEM
Warranty: 1 year back to base

Total : $4479.75 (incl. GST)
Drop the 10K drive and the hitachi and get 2x Seagate Barracuda 250GB 7200rpm.

Drop the 6800's and get one eVGA 7800GTX (the pre-overclocked one).
j4ckaL is offline  
Old 10-13-2005, 06:46 AM   #75 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

if it was my system....

- i'd change the CPU to a San Diego 4000+

- wouldn't bother with a 10k drive, they're way overpriced for the extra performance they give. -- with HD space, just get what you are sure you will need, don't bother buying a 200Gb HD if you're not going to use it all. have you considered getting SATA2? its barely more expensive, and its got 2x the bandwidth.

- go 8ms 19" instead of 4ms, i doubt anyone can tell the difference and you'll be saving money that way.

what speakers are you going to get or do you have atm? because onboard sound for nVidia chipsets has and is and always will be awesome, so unless you've got really nice speakers, you won't hear the difference anyway.

- no need for a 600W PSU really, at least not one that costs $200. I'd recommend an Antec Truepower 2.0 550W

- Like the other's said, DDR2 won't even fit into an AMD motherboard at the moment, so don't bother looking into it. make sure the ram you buy has good latencies, AMD's really like tight latencies.

- i'd want to get a Single 7800GTX now, and then later when you want to upgrade something, just grab another one, and you'll get a nice performance increase without having to change both at the same time.

thats all i'd change i think, it looks like an awesome system
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 10-13-2005, 07:24 AM   #76 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

dont buy an OS borrow it
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 10-13-2005, 07:38 AM   #77 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

if you don't want to pay for an OS, use Linux.
otherwise, do go out and buy one
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-15-2005, 07:04 AM   #78 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 48
Default

OK I've told my mate and he's going to re-do the quote (prolly a couple of times to compare all teh suggestions) and I'll post back here... thanks for the support
bigtrain. is offline  
Old 11-14-2005, 04:15 PM   #79 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 48
Default

OK sorry for reviving the topic but my mate has been lazy and has only just strted the new quote, lol.

However, it is a bit expensive and I am thinking of dropping the dual GFX card setup and buying only one card... then just buying another when I have the money so I can use the duals.

Any suggestions for a good GFX card atm?
bigtrain. is offline  
Old 11-15-2005, 04:06 PM   #80 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 57
Send a message via AIM to chrispowell
Default

nice stuff
__________________

chrispowell is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.