Trouble setting up my new comp - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-31-2007, 04:14 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

well it was working for a while and yeah all the fans are going ok. I don't think it's a connection because it didi work for a while (it got to 65% partitioned before I had to leave which was probably around an hour (500gb hard drive + initial setup) and when I came back it was black screened and after a couple times restarting it it seemed to work and after it finished some more of the setup (still not done installing windows xp pro) it black screened again and wouldn't show anything on the monitor since.
__________________

Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 12:54 PM   #12 (permalink)
 
PRVRT's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Blackfoot, Idaho
Posts: 379
Default Re: Trouble setting up my new comp

You should look up the Beep codes. That would give you an idea where to start. Look in your manual or maunfacture website.
__________________

__________________
PRVRT is offline  
Old 12-31-2007, 02:15 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

I couldn't find anything on the website or in my manual about beeps. I tried clearing the CMOS and that had no effect.
Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 02:35 PM   #14 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Trouble setting up my new comp

google beep codes on post and match them with what they mean.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 12-31-2007, 06:04 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

I checked the beep codes and from my understanding (1 beep) it was my memory but I took it in to the shop I bought it from and they tested it and said it was good. could it be the video card perhaps? Everything sounds like it's working ok. motherboard responds (beeps), harddrive has a slight vibration, fans (PSU, CPU, graphics card) are on, LEDs are on.
Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 06:22 PM   #16 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Trouble setting up my new comp

run memtest86 on the ram just to be sure. also did you make sure that you looked up the right beep? Cause there are short and long beeps.

also try each stick in each different slot if you haven't already.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 01-01-2008, 03:35 AM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

It's all fixed. thanks for the help. I disconnected the hard drive and it booted enough to reset the settings (some reason when I cleared the CMOS I obviously didn't do it right although I thought I followed the directions). Works now though.
thanks
__________________

Duracellis is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having trouble, trouble shooting O.o sirusx69 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 10-28-2007 10:59 PM
Comp won't shut off - weird clicking sound Haoming Hardware Repairs and Troubleshooting 18 08-04-2007 06:58 AM
Comp won't shut off - weird clicking sound Haoming Viruses, Spyware and Malware 2 07-27-2007 01:02 AM
Having trouble with mic on new comp red baron Computer Audio and Multimedia 0 07-03-2007 09:41 PM
Will I get in trouble if I increase my net speed? Ioanni Computer Networking and Internet Hardware 3 04-28-2007 10:49 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.