Trouble setting up my new comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-31-2007, 01:54 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Trouble setting up my new comp

I was installing windows and had to leave for work right in the middle of the harddrive being partitioned. I got back about 6 hours later to a black screen. I pressed a few keys and nothing happened so I restarted my comp and nothing happened a few times and the I eventually got it back to installing windows and then right in the middle it black screened again and now wont do anything. When I turn it on it beeps twice with about 10-20sec in between and that's about it.
Any suggestions would be nice
__________________

Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 01:57 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
900RR's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bradenton, Florida
Posts: 199
Default Re: Trouble setting up my new comp

This is like my worst fear about tackling my first build. Could it be overheating? is your heat sink secure? Maybe your HDD is bad? Bad sector it's trying to write to?
__________________

900RR is offline  
Old 12-31-2007, 02:04 AM   #3 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Trouble setting up my new comp

we need more specifics like your system specs, im thinking ram failure. but its hard to tell with out your system specs.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 12-31-2007, 02:13 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

intel core 2 duo E6750
asus p5k 35 mobo
Patriot Extreme Performance DDR2 2GB (2 x 1GB) low latency kit
xtx GeForce 8600GT 512mb DDR2
seagate 500gb 7200.11 32mb SATA 2
Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 02:17 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

Windows XP pro
antec sonatta 3 500 quiet mid tower (500 watt EarthWatts psu)
Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 02:23 AM   #6 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Trouble setting up my new comp

seems like memory problem to me, try and borrow a stick of ddr2 off a friend if they have 2.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 12-31-2007, 02:24 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

:'( none of my friends do. should I just take it into the shop? would they be able to test it out for me?
Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 02:37 AM   #8 (permalink)
 
PRVRT's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Blackfoot, Idaho
Posts: 379
Default Re: Trouble setting up my new comp

Try it with one stick of mem.
__________________
PRVRT is offline  
Old 12-31-2007, 02:44 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default Re: Trouble setting up my new comp

tried it with 1 and then switched them and tried it with the other and nothing happened
Duracellis is offline  
Old 12-31-2007, 04:03 AM   #10 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Trouble setting up my new comp

try resseatingyour cpu, make sure you plugged your cpu fan in aswell as if you didnt your system will not boot, with some mother boards, try reinstaling your video card, check that the 20 pin connector is in all your connections are proper, check your 12v 4 pin connection, and so on. check everything, make a checklist that always helps trouble shooting.
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having trouble, trouble shooting O.o sirusx69 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 10-28-2007 10:59 PM
Comp won't shut off - weird clicking sound Haoming Hardware Repairs and Troubleshooting 18 08-04-2007 06:58 AM
Comp won't shut off - weird clicking sound Haoming Viruses, Spyware and Malware 2 07-27-2007 01:02 AM
Having trouble with mic on new comp red baron Computer Audio and Multimedia 0 07-03-2007 09:41 PM
Will I get in trouble if I increase my net speed? Ioanni Computer Networking and Internet Hardware 3 04-28-2007 10:49 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.