Trouble with My speakers... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-21-2006, 07:46 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default Trouble with My speakers...

Hey I have a Creative 2.1 speaker setup...any way Im having trouble hooking it up....


Im using the DFI board and the sound module that came with it..

any help is appreaciated...

Right now I have both the speakers, power, and Audio input plugged into the bass....but where to put the output I do not know...


thanks
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 04-21-2006, 08:07 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

can u be a little bit more specific?
__________________

john3 is offline  
Old 04-22-2006, 12:18 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

well for 2.1 speakers you only have 1 thing plugging into your sound card. usually that port is coloured green.. not always tho..

so.. if its anything like the 2.1 speakers i've seen.. this is what you do. you should have a wire that has 2 rca plugs on one side, and a speaker type plug for plugging into your computer on the other end. plug it into that green port, and the other side plug it in that back of the subwoofer (location may differ..) where it says "audio in". so either match colours, or go by right and left. once you've done that, then plug your 2 speakers into the back of the subwoofer. again, either by colour or by right and left. turn on the speakers and test them out.. move the sound bar to one side, and if the sound moves to that one speaker, then its setup right, if it goes to the opposite speaker, then switch around the speaker cables.

i hope i understood what you were asking..
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 04-22-2006, 12:30 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 319
Send a message via AIM to evelmunkey
Default

my dfi board has the green plug.
__________________
evelmunkey is offline  
Old 04-22-2006, 04:09 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

lol... plug it in.

For a true techie ur pretty clueless
alexsabree is offline  
Old 04-29-2006, 04:33 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

No Im not getting anything still....could this be a jumper problem?


and yes I know how to plug it in not that stupid

but yeah no sound still...positive evreything is hooked up right...hmm
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 04-29-2006, 04:39 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

is integrated audio enabled in the bios?


and try your speakers on another comp.. or try other working speakers on your comp and see if the problem lies with the speakers or the mobo.
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.