thinking of getting this system - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-26-2006, 03:51 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 68
Default thinking of getting this system

i'm thinking of buying this system any advice or critism would be much appreciated:

CPU
AMD® ATHLON® 64BIT 4000 (San Diago) 1MB L2 Cache (939 pin)

Memory
1024 MB DDR400 PC3200

Motherboard
ASUS® A8N-E: DUAL DDR, S-ATA, x16 slot, 3 PCI etc

Hard Drive
SATA 80 GB HARD DISK @ 7200rpm 8mb cache

Graphics Card 1
512MB GEFORCE 7900GTX PCI Express + DVI + TV-OUT
__________________

wycherley is offline  
Old 05-26-2006, 03:54 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 430
Send a message via AIM to tehdigit
Default

looks good to me.
__________________

__________________
Jordan
#nTi
Nothing to It
@gamesurge.net
Sponsored by Subway, Steel Series, XFire, Xsessive Hosting

<A HREF=http://ubanimator.com><IMG SRC=http://img213.imageshack.us/img213/6241/userbar543957wu.gif><A>
<A HREF=http://ubanimator.com><IMG SRC=http://img213.imageshack.us/img213/1992/userbar544009id.gif><A>
tehdigit is offline  
Old 05-26-2006, 04:20 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Downgrade the eVGA to 7900 GT KO

Get a dual core proc or better yet wait for conroe and pick up the 2.0GHz model. It will blow you away.
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 05-26-2006, 09:14 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 68
Default

For a system with a gfx card and cpu like that, i'd get 2gb of ram
Curry Viking is offline  
Old 05-26-2006, 10:50 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default

Save some money, get a 3700+ or an X2 3800+, 2 gigs of RAM(preferably overclocking ram), bigger hard drive, a 7900gt like LordAntrax said and probably a lot more with what you have left
__________________
Athlon X2 Brisbane 3600+ @ 2.91Ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Biostar TForce 550
2GB Wintec AMPO DDR667 @ 831Mhz
Connect3D X1900GT Rev.2 580/1602
Hitachi Deskstar 80gb SATA + 80gb WD Caviar IDE
Fortron FSP Group 400W (18A/16A 12V)
http://service.futuremark.com/orb/re...=0&UID=9889664
5122 in 3DMark06
rx7i2 is offline  
Old 05-26-2006, 10:59 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

That system if just fine, but i highly recommend getting 2GB of ram, instead of just one.

Also if you dont mind waiting a little while longer the Intel Core 2 Duo(Conroe), is coming out fairly soon, and that will put a beating on that 4000+.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 05-26-2006, 11:53 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Quote:
Originally posted by Ridlyn
and that will put a beating on that 4000+.



Understatement here folks.....


It will rape the living **** out of it fits more nicely
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 05-28-2006, 10:00 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 68
Default

ok so from your suggestions i have come up with this, does it sound better, i have also gone for the SLI not to set off an argument just as an idea:

CPU

AMD® ATHLON® 64BIT X2 4200 2 x 512K L2 Cache
Memory
1024 MB DDR400 PC3200 WITH LIFETIME WARRANTY!

Motherboard
ASUS® A8N-SLI SE: DUAL DDR, S-ATA, 2 x x16 VGA, 3 PCI

Hard Drive
SATA II 160 GB HARD DISK @ 7200rpm 8mb cache

CD/DVD Writer
16x +/- DVD WRITER (8x +/- Dual Lyr) (5x DVD-RAM) (40x CD-RW)

Graphics Card
256MB GEFORCE 6800GS PCI Express + DVI + TV-OUT

(SLI) Graphics Card 2
256MB GEFORCE 6800GS PCI Express + DVI + TV-OUT
wycherley is offline  
Old 05-28-2006, 10:04 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 823
Default

dont get bthe 4200 get the 3800 and OC it, or the 4400 as it has moe cache, but id still waite for conroe, and the g80
harry18 is offline  
Old 05-28-2006, 08:26 PM   #10 (permalink)
MetalHead Techie
 
mole1135's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 347
Send a message via AIM to mole1135 Send a message via Yahoo to mole1135
Default

get 2 gigs of ram
__________________

__________________


AIM- Mole1135 Yahoo mail- Mole1135@yahoo.com
mole1135 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.