Thinking about an HTPC.... - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-06-2007, 06:48 PM   #31 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 130
Default Re: Thinking about an HTPC....

Can anyone else weigh in on being able to watch HD channels through an HTPC?
__________________

Goodonebales is offline  
Old 08-07-2007, 11:35 AM   #32 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 268
Default Re: Thinking about an HTPC....

its very possible. what would you like to know?
__________________

fastrandstrongr is offline  
Old 08-07-2007, 01:52 PM   #33 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 130
Default Re: Thinking about an HTPC....

Someone had previously stated that you cannot receive higher than 480i through any TV tuner card....I thought this was false, but I wanted to hear what others said.
Goodonebales is offline  
Old 08-07-2007, 01:58 PM   #34 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: Thinking about an HTPC....

i thought some ati cards were high def capable. i think there's some out there.
__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 08-08-2007, 12:22 AM   #35 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: Thinking about an HTPC....

Quote:
Originally Posted by Goodonebales View Post
Someone had previously stated that you cannot receive higher than 480i through any TV tuner card....I thought this was false, but I wanted to hear what others said.
Heres a list of all the TV tuner cards on Newegg. Note that every single one has an S-video cable as its "HD" input (other then the first card which is $900 and I have no idea what its for). Also note that S-video is only capable of 480i (and 576i which again, I believe is pal) at max. If you can find a TV tuner card that supports a higher resolution, awesome! But as you can see, the standard cards do not.

Why is this? Simple, companies do not want us recording HD television and movies like HD DVD and blu-ray. Think about it...

Newegg.com - Buy Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more!

S-Video - Wikipedia, the free encyclopedia
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 08-08-2007, 10:21 AM   #36 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 268
Default Re: Thinking about an HTPC....

did no one read my earlier post?

of course you can have a higher definition than 480i through your pc. this is just plain fallacy.

the kworld 115 hdtv tuner, which i own, tunes channels in high definition. i have a 720p lcd tv and the picture is FANTASTIC. not only does it accept over-the-air atsc signals, but it can also pick up the free digital signals broadcast over your cable line (clear QAM).

why would you want to use s-video as an input anyway? just split the coaxial cable into the hdtv card input... i can record hdtv just fine and it looks great. however, the files are gigantic.

ps: the kworld 115 tuner is only 60 bucks. all you need is a decent dual-core setup, like the one i have in my sig, and you are SET.
fastrandstrongr is offline  
Old 08-08-2007, 01:01 PM   #37 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: Thinking about an HTPC....

QAM is different and not what I'm talking about. QAM are non encrypted free local stations. I was referring to HD channels which go though a digital cable box.
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 08-08-2007, 01:15 PM   #38 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 130
Default Re: Thinking about an HTPC....

Let me just point out that I wasn't trying to insult anyone or anything, I just wanted to get as much information as I could. So Jumping Bean, I appreciate your help, I'm just trying to get all aspects of the situation. In any case, I'm asking, what if I bypass my Digital Cable box that I get from Comcast, plug the cable directly into the tuner card, and then just use the tuner card as my cable box? It seems like that's what fastrandstrongr was trying to get at.
Goodonebales is offline  
Old 08-08-2007, 01:17 PM   #39 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: Thinking about an HTPC....

Thats not what hes saying and that will also 100% not work. Hes saying you can pick up the free QAM stations in HD. Which in my area is just local news and some areas don't even have them.
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 08-08-2007, 01:25 PM   #40 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 268
Default Re: Thinking about an HTPC....

yes, that is true. you will not be able to pick up non-qam stations. it is the drawback of having a pc as your media center.
__________________

fastrandstrongr is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need a few parts for a HTPC straightv6 New Systems | Building and Buying 14 08-05-2007 07:29 PM
Geting frustarted with computers thinking of switching what do you think? Mechtech3000 Technology Careers and Education 6 07-17-2007 10:55 AM
Thinking About More Memory Whirlwind New Systems | Building and Buying 8 07-02-2007 08:44 AM
tricking servers into thinking ur in the US El_Roberto Computer Networking and Internet Hardware 3 05-15-2007 04:12 PM
thinking of getting an lcd tv Ronnie New Systems | Building and Buying 3 04-17-2007 02:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.