Thermal paste with the H80? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2012, 05:01 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Thermal paste with the H80?

I have parts coming in tomorrow for my new build (excited!). I went with the Corsair H80 for cooling and was wondering if thermal paste is needed? If the instructions state that I do not need it I was wondering if any one has used it with any of these H series from Corsair?

Thanks!

Here's what I got:

ASUS Rampage III mobo
i7 960
6970 2GB
Corsair Force Series GT CSSD 180 GB
G.SKILL Ripjaws Series 16 GB!
H80...
__________________

Chad711 is offline  
Old 01-19-2012, 05:22 PM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Thermal paste with the H80?

it has thermal paste pre-applied good for 1 application.

surprised you went with the EoL LGA 1366 socket though.
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 01-19-2012, 05:42 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Re: Thermal paste with the H80?

[ATTACH=CONFIG]5096[/ATTACH]
It has a pre-applied thermal pad. I've never personally used them. I normally clean them off and use either (AS5 or MX2)
But the pads in most cases aren't bad.
Attached Images
File Type: jpg Corsair-H80-Water-Cooling-4.jpg (24.4 KB, 538 views)
HAVOC is offline  
Old 01-19-2012, 05:44 PM   #4 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Thermal paste with the H80?

whaat?
why you clean them off bro?
they put some of the best stuff (Shin-Etsu X23-7783D) on there already!
Fat.Clown is offline  
Old 01-19-2012, 08:30 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Re: Thermal paste with the H80?

I normally don't use them what else do you want me to say? Corsair Employee's say it's Shin-Etsu. It sure may be. But that's Corsair. Artic uses MX2 for it's TIM pads. It all depends on what you are installing. If you are installing a stock AMD or INTEL fan on a CPU, I'd recommend removing it and using a higher quality TIM. But in this case as I said, "But the pads in most cases aren't bad."
HAVOC is offline  
Old 01-20-2012, 12:21 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Thermal paste with the H80?

Quote:
Originally Posted by Fat.Clown View Post
it has thermal paste pre-applied good for 1 application.

surprised you went with the EoL LGA 1366 socket though.
As opposed to what?
Chad711 is offline  
Old 01-20-2012, 12:36 PM   #7 (permalink)
Lord of Bacon
 
Roark's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: North Carolina
Posts: 1,352
Default Re: Thermal paste with the H80?

LGA 1155 or 2011
__________________
Please read through the thread thoroughly before responding.
Nobody wants to read a wall of text, formatting is your friend.

i5 3570k | 8GB G.Skill 1600MHz | R9 290 | SeaSonic 750X
Roark is offline  
Old 01-20-2012, 03:18 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Chad711's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Irving, TX
Posts: 1,444
Default Re: Thermal paste with the H80?

Gotcha, out of budget and don't plan on doing any serious OC so this setup worked out for me. Appreciate the help.
__________________

Chad711 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MX-2 or TX-2 thermal paste? smashedpumpkins Overclocking and Modding 18 08-12-2008 08:57 PM
Thermal paste Acentric New Systems | Building and Buying 11 08-09-2007 05:57 PM
is thermal thermal paste thing important? gully2005 Overclocking and Modding 6 08-08-2005 02:18 AM
thermal pad or thermal paste mlr Overclocking and Modding 4 10-10-2004 05:38 PM
Thermal Paste or Thermal Tape DAVID_15 Overclocking and Modding 22 05-05-2004 09:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.