Thermal Compound? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2006, 08:22 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lafayette, Oregon
Posts: 145
Default Thermal Compound?

This is my first build. I just bought an AMD Athlon 64 3200+. What I need to know is this:
Do I need to buy thermal compound or is the stock heatsink fan enough to keep it cool?

I'm not going to be overclocking at all.

Thanks, any help would be greatly appreciated.
__________________

__________________
Completed 1st System:
Case...Antec Super LanBoy $30
PSU...Antec SP2.0 500W $50
Mobo...MSI K8N Neo4-F $85
CPU...Athlon 64 3200+ Venice $162
Video...EVGA GeForce 6800 GS $196
Memory...OCZ 1GB (512MB x 2) $60
Hard Drive...Hitachi 80GB $20
Gaming without lag...priceless.
newcement is offline  
Old 01-19-2006, 08:23 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

Buy the thermal compound. It's cheap and will help a lot. Arctic Silver 5 (AS5) is the most popular.

No need to take unnecessary risks .
__________________

__________________
NathanM is offline  
Old 01-19-2006, 08:31 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

OCZ Ultra 5. It's an imitation AS5, and does just as well, the active conductors are identical. It's the same goo for less price.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-19-2006, 09:00 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

the stock cooler will cool it enough. thermal compound will help to make it a bit cooler though.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-19-2006, 10:38 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lafayette, Oregon
Posts: 145
Default

Alright thanks guys. I talked to a friend of mine and he said to just install with the stock which I did.

Thanks again.
__________________
Completed 1st System:
Case...Antec Super LanBoy $30
PSU...Antec SP2.0 500W $50
Mobo...MSI K8N Neo4-F $85
CPU...Athlon 64 3200+ Venice $162
Video...EVGA GeForce 6800 GS $196
Memory...OCZ 1GB (512MB x 2) $60
Hard Drive...Hitachi 80GB $20
Gaming without lag...priceless.
newcement is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.