tec - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2007, 12:58 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
xXDuskXx's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 220
Default tec

:surprised:
my brain just had a thought...


what do you guys think of having a TEC like this Petra's Tech Shop
sandwiched between a quad core and a ultra-120 extreme or even an IFX-14?
__________________

__________________
xXDuskXx is offline  
Old 07-26-2007, 08:23 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
UA_Iron's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 857
Default Re: tec

interesting idea
__________________

__________________
UA_Iron is offline  
Old 07-26-2007, 08:26 AM   #3 (permalink)
MetalHead Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 2,912
Default Re: tec

is it a thermal pad?
__________________
Proc Intel 2500k
Video XFX 6950 1Gb
Display 22'' Monitor Chemei 5ms RT, 800:1 CR
Mobo Biostar Z68A+
Mem 4 gb PNY DDR3 1600
Case afk
Sound Logitech z-5300e 5.1 + Razer Orca's + Creative Soundblaster Audigy SE
PSU Corsair 520hx
OS Windows 7 64-bit
Cooling Corsair H60 Liquid Cooling
HDD Hitachi 1Tb
Invisible is offline  
Old 07-26-2007, 08:51 AM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: tec

It's not a thermal pad, it's like a thermal plate to transfer heat from one side to the other, using electrical energy.

Interesting idea, but where do you connect those wires?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 07-26-2007, 11:18 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
xXDuskXx's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Minnesota
Posts: 220
Default Re: tec

for the tec? a dedicated psu, or your psu you use for your comp (if you have tons of watts)
__________________
xXDuskXx is offline  
Old 07-26-2007, 01:44 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
UA_Iron's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 857
Default Re: tec

yeah, you'll want 12 volts on that thing with about 19 amps of current, you'll definitely need a dedicated 12volt source for that - assuming full power (which is unlikely)
__________________
UA_Iron is offline  
Old 07-26-2007, 01:59 PM   #7 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,384
Default Re: tec

Peltier? I'd love to have one for the CPU and one for the GPU. Couple it with a nice wter cooling loop... yeah.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD Ryzen 5 1600 x6 core / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR4 2400 / Win10 Pro x64
Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.