Is Taurus Reliable for PSU's? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-03-2006, 05:49 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Question Is Taurus Reliable for PSU's?

Hi guys,

I just ordered a ThermalTake PSU and recieved a Taurus branded product, its the same wattage, (550w) so I'm not worried about that but is it a reliable brand?

The company assured me it is, although I'd like other's opinions... as I've never even heard of them...

Thanks a lot guys,

Charlie -
__________________

Chazzer3 is offline  
Old 04-03-2006, 06:07 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

Yeah, I've never heard of them either. I've heard that TT isn't a very good brand concerning PSUs either. Antec, Enermax, and OCZ are some of the best names.
__________________

cyrax is offline  
Old 04-03-2006, 07:31 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

are you sure that it doesnt say TT anywhere on the box? I ordered a Fortron once and it said something compleltly different, then on the box in really small letters it said "by fortron"
Static_11 is offline  
Old 04-03-2006, 10:14 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

you got the wrong one for sure , its a coolmax psu and pretty low on the +12v only 22A and it seems its not atx 2.0/2.01
jeremy is offline  
Old 04-03-2006, 10:22 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

yup, defintly sent you the wrong one...
Static_11 is offline  
Old 04-03-2006, 01:37 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default

I'm using it now, and it seems fine, gives out enough power, although only 430w which is annoying as I asked for 550w, anyway, it seems stable, so I'm sure its fine...!

Charlie -
Chazzer3 is offline  
Old 04-03-2006, 01:45 PM   #7 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Quote:
Originally posted by Chazzer3
I'm using it now, and it seems fine, gives out enough power, although only 430w which is annoying as I asked for 550w, anyway, it seems stable, so I'm sure its fine...!

Charlie -
I highly doubt it is, I would make sure you have all you waranty papers and receipts on all of youur parts before you decide to just leave that PSU in.

I encourage you to get a DMM and test the Rails on it.
Ste is offline  
Old 04-03-2006, 01:47 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default

sorry to sound n00bish but, DMM?

Charlie - ;-)

btw, I'm using a pretty hi spec machine here, so maybe I should trade it back in, its not like a paid the price of the 550 when I got this, there was just a mistake... so do you think its ok for my machine? X24200 6800GS 2gb ram Seagate barracuda etc etc
Chazzer3 is offline  
Old 04-03-2006, 01:53 PM   #9 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

DMM = Digital Multimeter

You can test voltages, Amperage, continuity and resistence with it.

I would trade it in or buy a better psu for that system . ;/
Ste is offline  
Old 04-03-2006, 01:54 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default

ok, thanks for your ideas, I might send it back... I'm not sure, I have a 14 day thingie, so I'll see how it goes for a bit...

thanks about the dmm

Charlie -
__________________

Chazzer3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.