System problem... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-24-2007, 10:27 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: May 2007
Posts: 58
Default System problem...

So, today, I was looking inside my system (first time since a long time). I noticed an 8 pin connector not connected to anything (but when I was building, I don't think it was supposed to be connected). I did some wire management, and then I fired the rig up. I went to the bios to look at the temps. Well, first, I looked at the CPU temp, which started at 15 degrees Celsius, and idled off at about 20ish degrees Celsius. Then, I looked at the system temperature. It started at 14 degrees Celsius and never idled off. It went to 36 degrees, and then I turned the system off. I think there's a problem.
Note: i haven't looked at the bios for a long time, but yesterday, I looked at Everest and the HDD temperatures were 30 and 31 and the mobo was 25ish. Do you think I may have the same problem as this guy: NCIX FORUMS - Irregular temperatures ? - Gigabyte GA-P35-DS3R ATX LGA775 Conroe P...
Any ideas?

techman321 is offline  
Old 12-24-2007, 12:03 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
Join Date: May 2007
Posts: 58
Default Re: System problem...

Sorry for double posting...the system idled at 40ish and the cpu kept switching between 22 and 23. While playing Call of Duty 4, the system was at 47 (according to Speedfan). Are those temperatures alright for my system?

techman321 is offline  
Old 12-28-2007, 06:21 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2007
Posts: 90
Default Re: System problem...

those temps are fine, I wouldnt be even slightly worried until it hits at least 60 degrees celsius, and even then you probably wont have a meltdown. I keep my system and cpu idling around 30 degrees celsius.
the_patriot2008 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Osiris' 4 Step Spyware Removal Guide (old) Osiris Viruses, Spyware and Malware 89 12-26-2007 05:37 PM
AVG Threat in System Volume Info? MikesCreation Viruses, Spyware and Malware 1 08-23-2007 06:47 AM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 07:27 AM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 06:13 PM
User Locked Out of Account....Its Weird Though.... qbbraveheart Computer Networking and Internet Hardware 2 05-07-2007 08:58 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.