system is built! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-26-2007, 11:47 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default system is built!

i built my system, and NO its not a dELL!!! I even overclocked the q6600 to 3.0 ghz with the help of a buddy! Oddly enough, it is saying that my physical memory is at 33% with no programs open and cpu jumps up to 50%. Temps are stable @ 42 cpu and like 30ish for memory. Also, it sounds something is working too hard, making a grinding noise like some of the older systems, anyone know whatsup? thanks for all the help guys!
__________________

1337infamous is offline  
Old 09-26-2007, 11:56 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 347
Default Re: system is built!

Probably a hard drive making the noise.. but it's also possible that a wire could be up against an open fan..
I don't know. How about some pics? Everyone will be asking for them
__________________

Alexinator is offline  
Old 09-26-2007, 11:59 PM   #3 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: system is built!

what operating system are you using, and how much ram do you got.. give us a list of what you got inside that machine
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 09-27-2007, 12:03 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: system is built!

I think its Vista, as it list mem usage as Physical Memory.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-27-2007, 12:10 AM   #5 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: system is built!

i just recently got vista, and i have to say, i'm pretty happy with it.. though some software is a hastle to use.. once you get past certain things.. its really nice

lol offtopic but anyway... how much ram do you have... and go to run and start up msconfig and look at the startup tab or something like that and see how many processes you have on startup

and do you have any anti-virus software installed
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 09-27-2007, 12:15 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: system is built!

I have 2 gigs of g.skill and have the ram @ 1200mhz right now. i just got the pc so viruses aren't the problem. processor = q6600, gfx= 8800 gts mobo asus p5k sli ect ect.
1337infamous is offline  
Old 09-27-2007, 02:33 AM   #7 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: system is built!

your ram is at 1200mhz... O_o

somehow i dont believe that if your cpu is only at 3.0ghz
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 09-27-2007, 07:27 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: system is built!

1200mhz RAM?? and 3.0ghz?? thats a bit suspicious...
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 09-27-2007, 08:29 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: system is built!

suspicious how?
1337infamous is offline  
Old 09-27-2007, 08:36 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 131
Default Re: system is built!

Edit:
you are right, i was looking at Qdr not ddr! lol. My ram is at 900 mhz!
__________________

1337infamous is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newly built system won't power up Sagasaki Hardware Repairs and Troubleshooting 3 10-21-2007 04:25 PM
seagate 80gigs failing.. acuariano Hardware Repairs and Troubleshooting 27 08-27-2007 10:43 PM
System almost built, more questions Gabb New Systems | Building and Buying 10 08-26-2007 05:20 PM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
User Locked Out of Account....Its Weird Though.... qbbraveheart Computer Networking and Internet Hardware 2 05-07-2007 09:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.