swap laptop and desktop cpu's??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-22-2010, 12:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Default swap laptop and desktop cpu's???

Hi all! I was wondering if it was possible for me to stick my desktop cpu (Intel C2D @ 2.66Ghz) into my Asus G50v-x5. I don't how it would work work, or if it would work at all! Just trying to see if I could put it in there. Thanks!

desktop: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz
laptop: Intel core 2 Duo CPU P7450 @ 2.13 GHz
__________________

snipza is offline  
Old 05-22-2010, 12:29 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: swap laptop and desktop cpu's???

i dont think it works like that, but im not sure...
__________________

__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline  
Old 05-22-2010, 12:34 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: swap laptop and desktop cpu's???

Modern Laptop cpu's don't use the same sockets as their desktop counterparts. The desktop cpu physically wouldn't fit in the laptop.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 05-22-2010, 12:49 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: swap laptop and desktop cpu's???

Hi,

Firstly, both processors have different sockets, so it would physically be impossible. The Core 2 Duo E6750 has an LGA 775 (aka Socket T) while the Core 2 Duo P7450 is Socket P.

Secondly, even if the two processors had the same sockets, and your laptop's motherboard supported the desktop CPU, it would be inadvisable to perform the transplant. Your current C2D P7450 mobile processor has a thermal design power of 25W, whereas the C2D E6750 desktop processor has a thermal design power of 65W. Your laptop's design and cooling system would likely not be able to support a desktop processor with such a high TDP, and even if it did, it would get very toasty indeed, and the battery runtime would be adversely affected, too.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 05-22-2010, 12:50 PM   #5 (permalink)
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois, USA
Posts: 2,363
Default Re: swap laptop and desktop cpu's???

The laptop C2D's are physically smaller than desktop ones. You can't swap them because the desktop one is bigger and has a different socket than the laptop one. I'm not sure about C2D's but newer desktop chips from Intel use contact pads instead of pins while mobile chips still use pins, so even the connectors are different.
__________________

CalcProgrammer1 is offline  
Old 05-22-2010, 12:52 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: swap laptop and desktop cpu's???

looks like i was right, it simply will not work, sorry mate
__________________

__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Laptop as Desktop bagelred System Upgrades 11 11-12-2009 01:09 PM
Laptop advice - From someone who has one Puressence Laptops and Notebooks 9 03-20-2009 04:27 PM
Laptop or Desktop? Mf1232 System Upgrades 26 09-25-2008 01:41 PM
How to Share One Keyboard with a Laptop and a Desktop Computer jennyyu Off Topic Discussion 15 11-15-2007 07:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.