Strange problems?!? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-11-2006, 07:04 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 48
Send a message via AIM to Goliath
Question Strange problems?!?

Every time i play a game on my new comp. i am having problems with my graphics card just turning off...but my comp will stay on and my monitor will go into stand by mode.

many people say "oh its your graphics card overheating"....but the wierd thing is, i will be on the internet some night and the stupid thing will still turn off? I have a cases with extra fans, so i dont think its a heating problem.

Then people say its you powersupply overheating...but i tell them i have a Antec neopower 480 which i believe gives a good enough punch without being over worked. But i am not gonna lie, this psu runs pretty hot, but would that result in the graphics turning off.

I am about to send in my graphics card to BFG so they will replace it witha new 7900gtoc. and i will see what happens. But i was wondering whats the best powersupply, that runs really cool and is nicely priced?

Any ideas and or help with my dilema will be appreciated!
__________________

__________________
CSS = [TAG] ŜmŐŐŧĥĂŴPeŕăŧo
Comp Specs - AMD 4600+AM2, Asus M2N-SLI deluxe, Corsair ddr2 2gb, BFG - geforce 7900gtoc, 74gb 10Krpm raptor
Goliath is offline  
Old 12-11-2006, 08:20 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 48
Send a message via AIM to Goliath
Default

anybody got any ideas??
__________________

__________________
CSS = [TAG] ŜmŐŐŧĥĂŴPeŕăŧo
Comp Specs - AMD 4600+AM2, Asus M2N-SLI deluxe, Corsair ddr2 2gb, BFG - geforce 7900gtoc, 74gb 10Krpm raptor
Goliath is offline  
Old 12-11-2006, 08:43 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 63
Default

get a program such as pc wizard and find out the temps then post them
__________________
XP PRO - Thermaltake Tsunami Dream - C2D E6400@3.2 - EVGA Nvidia 680i SLI - 2Gb Corsair Dominator 6400 - Sapphire X1950 XT - TT Purepower 550W Modular PSU - Zalman 9500
Bmsh is offline  
Old 12-11-2006, 11:15 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 48
Send a message via AIM to Goliath
Default

PC wizard is awesome....My GPU temp is 46'C, GPU diode 35'C. and GPU fan is only at 17% <--Is that the problem...seems week. Are there any other temps you need to know, to help me out?
__________________
CSS = [TAG] ŜmŐŐŧĥĂŴPeŕăŧo
Comp Specs - AMD 4600+AM2, Asus M2N-SLI deluxe, Corsair ddr2 2gb, BFG - geforce 7900gtoc, 74gb 10Krpm raptor
Goliath is offline  
Old 12-12-2006, 10:13 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 63
Default

what temp when u are playin a game does it get to and what %
__________________
XP PRO - Thermaltake Tsunami Dream - C2D E6400@3.2 - EVGA Nvidia 680i SLI - 2Gb Corsair Dominator 6400 - Sapphire X1950 XT - TT Purepower 550W Modular PSU - Zalman 9500
Bmsh is offline  
Old 12-12-2006, 10:59 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default

Quote:
Originally posted by Goliath
PC wizard is awesome....My GPU temp is 46'C, GPU diode 35'C. and GPU fan is only at 17% <--Is that the problem...seems week. Are there any other temps you need to know, to help me out?
Those temperatures are just fine. 7900 GTs can get up to 130ºC before your chip will tell you that it's that hot, and also it'll start to reduce the core speed. I'm positive it's not your temps, especially since it does it when you're just surfing the net.
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 12-12-2006, 11:31 PM   #7 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

try defragging the hdd, after a install it might have something on it. very unlikely but worth a shot. Then I wouldn't know.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 12-15-2006, 03:20 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 48
Send a message via AIM to Goliath
Default

I think i am leaning towards a faulty card, so i am just gonna send it in and get a new one for free...
__________________

__________________
CSS = [TAG] ŜmŐŐŧĥĂŴPeŕăŧo
Comp Specs - AMD 4600+AM2, Asus M2N-SLI deluxe, Corsair ddr2 2gb, BFG - geforce 7900gtoc, 74gb 10Krpm raptor
Goliath is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.