Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-25-2007, 12:51 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 383
Default Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

I turned on my PC to find this:

http://www.christasloan.com/P1060478.JPG
and
http://www.christasloan.com/P1060479.JPG

The Picture is Distorted from Startup, even before Windows XP loads, so Im thinking hardware issue. I disconnected and removed my Video Card and Re-Plugged it in and rebooted, same problem.

What the heck is going on? Should I move my video card to a different slot?

BTW, last time I used my PC, everything was working fine...

-Joe
__________________

__________________
Enermax Black Aluminum ATX Mid Tower Case
Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale 3.16Ghz - OC'd at 4.13Ghz Stable
ASUS P5B Deluxe P965 Motherboard
Zalman 750W Modular Power Supply w/ Heatpipe Cooling
Zalman 110MM 2 Ball CPU Cooler
eVGA GeForce GTX285 1GB Graphics Card
G.SKILL 6GB DDR2 SDRAM DDR2 800
Logitech THX Z-5300e 280 Watts RMS 5.1 Speakers
SCEPTRE 22" Widescreen HDTV LCD
Wireless Logitech Keyboard and Mouse
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer 7.1
SAMSUNG SpinPoint 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s
King$nake is offline  
Old 03-25-2007, 01:01 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

try reinstalling the video card drivers
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 03-25-2007, 01:28 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Pinscher's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Posts: 1,541
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

Same thing happened to my GTX. I applied for an RMA and a couple days later, it worked fine again so I cancelled the RMA. I don't know what happened.
__________________
Pinscher is offline  
Old 03-25-2007, 01:33 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 383
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

Hmm, while I was re-installing my Video drivers, everything on my monitor went clear again, however there were some wacked out pixels in a few places. It still wasnt 100%, but it worked. Not its not working again. WTF!
__________________
Enermax Black Aluminum ATX Mid Tower Case
Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale 3.16Ghz - OC'd at 4.13Ghz Stable
ASUS P5B Deluxe P965 Motherboard
Zalman 750W Modular Power Supply w/ Heatpipe Cooling
Zalman 110MM 2 Ball CPU Cooler
eVGA GeForce GTX285 1GB Graphics Card
G.SKILL 6GB DDR2 SDRAM DDR2 800
Logitech THX Z-5300e 280 Watts RMS 5.1 Speakers
SCEPTRE 22" Widescreen HDTV LCD
Wireless Logitech Keyboard and Mouse
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer 7.1
SAMSUNG SpinPoint 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s
King$nake is offline  
Old 03-25-2007, 10:33 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,147
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

Do you have any pets? Check for damages on the cable. If nothing, try a different VGA cable.
__________________
Snake-Eyes is offline  
Old 03-25-2007, 11:40 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

If you have oc'd your gfx card any. Try putting it back to stock first. And see if that helps. I would also try a different monitor first. A while back i had a monitor and the screen would turn purple for no reason at all. Then one day it just didn't work any more it was only 4 months old when i had it.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 03-25-2007, 01:43 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

just try re-mounting it. sometimes fixes the problem and takes 2 seconds. (in the same slot)
joshd is offline  
Old 04-02-2007, 07:12 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 383
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

Ok, turns out, was NOT the monitor. It WAS my eVga 8800GTS 640MB. I RMA'd it, received a new one from evga, installed it, started on my PC, everything is fixed/fine............but WAIT.

No, its not fine. Now, everything seems normal as far as viewing, but randomly, from time to time, my screen will start flickering with the same exact jarbled BS that my other card was doing, but this time, it will only flicker, and go back to normal. It happens on average probably every 5 minutes. Does this sound like a dirty PCI slot or something? What the **** is going on?
__________________
Enermax Black Aluminum ATX Mid Tower Case
Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale 3.16Ghz - OC'd at 4.13Ghz Stable
ASUS P5B Deluxe P965 Motherboard
Zalman 750W Modular Power Supply w/ Heatpipe Cooling
Zalman 110MM 2 Ball CPU Cooler
eVGA GeForce GTX285 1GB Graphics Card
G.SKILL 6GB DDR2 SDRAM DDR2 800
Logitech THX Z-5300e 280 Watts RMS 5.1 Speakers
SCEPTRE 22" Widescreen HDTV LCD
Wireless Logitech Keyboard and Mouse
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer 7.1
SAMSUNG SpinPoint 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s
King$nake is offline  
Old 04-02-2007, 08:01 PM   #9 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

maybe rma the mobo
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 04-02-2007, 10:27 PM   #10 (permalink)
Custom User Title
 
decibaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 341
Default Re: Started my computer after being gone for a week, what happened?! (Pictures)

spider crawled into your computer
__________________

__________________

decibaL is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.